Van’da rant kavgası: İktidar basını VASKİ’yi hedef aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kentte iktidara yakınlığıyla bilinen yerel bir internet sitesi kayyım yönetiminde bulunan VASKİ Genel Müdürü’nü hedef aldı. Yazının AKP Van il örgütü ile kayyımın bazı kadroları arasında yaşanan ‘iktidar savaşı’ yorumlarına neden oldu.

Van’da iktidara yakın yerel gazete ve internet sitelerine verdiği yüksek reklam destekleriyle sürekli gündem olan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü bu sefer aynı basının hedefi haline geldi. Özelikle AKP Van il örgütüne yakınlığıyla bilinen Van Hakimiyet İnternet Sitesi, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ı hedef alan bir yazı yayımladı. İktidar basınından ilk kez VASKİ hakkında yapılan haberde ‘Bu seferde gazeteciyi tehdit etti’ başlığını atarak, VASKİ Genel Müdürü’nün gazeteciye yönelik tutumunu şiddetle kınandığı vurgusunda bulunuldu.

‘Görevden alınması an meselesi’

İnternet sitesinin haberinde VASKİ Genel Müdürünün görevden alınması çağrısında da bulunarak, “Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın da göreve geldiği günden bu yana görevden alınmasının an meselesi olduğu bilinen VASKİ Genel Müdürü hakkında bu kez nasıl bir karar çıkacağı ise merak konusu oldu. Tehdit dili acizlerin işidir! Van Hakimiyet Medya Grubu olarak, ‘Meslektaşımız Oktay Yıldırımoğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu davranışı yapan VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ı şiddetle kınıyoruz” denildi.

VASKİ iktidar basınına en fazla desteği veren kurum!

Kayyım atanmasından sonra kentte sadece iktidara yakın gazetecileri basın açıklamalarına davet eden VASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde ayarladığı reklam bütçesini ise sadece iktidara yakın internet sitesi ve yerel gazetelere dağıtmaktan dolayı sürekli tartışma konusu oluyordu. Özelikle AKP Van İl örgütüne yakın sitelere reklam veren kurumun aynı basın organları tarafından hedef gösterilmesi ise AKP Van İl örgütünün Genel Müdürünün görevden alınmasına yönelik girişim olarak yorumlandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da rant kavgası: İktidar basını VASKİ’yi hedef aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir