Erciş’te bir mahalle susuz kaldı: VASKİ sessiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Erciş İlçesinde kaynaktan gelen suların azalması nedeniyle ilçeye bağlı Aşağı Gözeler Mahallesi susuz kaldı. Yurttaşlar el arabalarıyla içme suyu taşımaya başlarken, ulaştığımız VASKİ ise sessizliğini koruyor.

İklim kriziyle birlikte yaşanan kuraklık ciddi boyutlara ulaştı. Kuraklık nedeniyle kaynaklarda gelen suların azalmasıyla birlikte bazı bölgelerde su sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Kaynakların azalmasından dolayı Van’ın Erciş İlçesine bağlı Aşağı Göze Mahallesi susuz kaldı. Susuzluktan dolayı ağaçlar kururken, mahalle sakinleri ise su sorununu çözebilmek adına yakın mahallelerde el arabalarıyla su taşımaya başladı. Yurttaşlar yaşanan soruna isyan ederken, VASKİ ise konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Erciş’te bir mahalle susuz kaldı: VASKİ sessiz! - Ercişte bir mahalle susuz kaldi VASKİ sessiz1

CİMER’e dahi başvuru yapıldı

El arabasıyla yakın mahallerde su taşıyan Vedat Yıldız, 15 gündür evlerinde su akmadığına dikkat çekti. Konuyla ilgili bütün kurumlara başvurduğunu ve olayı CİMER’e de yazdığını dile getiren Yıldız, “Günlerdir susuzlukla boğuşuyoruz. Bütün yetkililere başvuruda bulunduk. Ama hiçbir sonuç alamadık. Son CİMER üzerinde başvuruda bulunduk. Ancak bir sonuç alamadık. Artık yetkililer sesimizi duysun. Yaşanan bu sorun artık çözüme kavuşmalıdır” dedi.

VASKİ bilgi vermekten kaçındı

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Van Su ve kanalizasyon (VASKİ) yetkilileri ise bilgi vermekten kaçındı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erciş’te bir mahalle susuz kaldı: VASKİ sessiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir