Adıyaman bayramı matem havasında karşıladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem felaketinin yaşandığı Adıyaman’da bayrama yas ve matem havasında girilirken, kentte ise hüzün hakim.

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonucu 11 kentte büyük yıkım yaşanmıştı. 6 Şubat depremi hala içimizde büyüyor ama dünde kalmıyor. Bugün haftalar geçti, yarın aylar yıllar geçecek… Ama yaşanan hiçbir acı, özlem, yas “dünde” kalmayacak. Bugün olduğu gibi bizimle geleceğe taşınacak. Depremzedeler bu bayramı yas ve hüzünle karşılıyor. Bu kentlerden biri olan ve onlarca canın yittiği Adıyaman’da bayrama matem havasında girildi. Depremde hayatını kaybeden yakınlarının mezarını ziyaret etmek için dışardaki birçok Adıyamanlı kente geldi. Hareketliliğin hakim olduğu kentte yapılan alışverişler de alınan şeker, tatlı ile lokma ise çocuklara ve taziyede dağıtmaya dönük gerçekleşti.

Depremde ayakta kalan yerlerden biri olan Demirciler Çarşısı’nda yoğunluk yaşanırken, Adıyaman halkı bu bayramda siyah elbise giyerek, deprem felaketinde yaşamını yitiren canları için yas tuttu.

Çadır kentlerde yaşayan depremzedeler yağışlı hava nedeniyle de zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Enkaz kaldırım çalışmalarının devam ettiği kentte, Atatürk Bulvarı’ndaki moloz yığınları tamamen kaldırılmış. Ancak mahallelerde hala enkazı kaldırılmayan binaların sayısı çoğunlukta karşımızda duruyor. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kentte evi hasar almayan çok sayıda yurttaş ise evine geri dönmüş durumda.

Adıyaman halkı kışın zorlu şartlarında çadırlarda kaldıklarını ancak yazın 40 dereceye varan sıcaklıklarda bu çadırlarda kalınamayacağını dile getiriyor. Halk, konteyner ve konut taleplerini yineledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adıyaman bayramı matem havasında karşıladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir