Ağrı’da uçak seferlerinin düşürülmesi ve iptal edilmesine tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı’ya giden uçak seferlerinin düşürüldüğünü ve İzmir uçuşlarının ise tamamen iptal edildiğini paylaşan HEDEP’li Heval Bozdağ, “Ulaşım politikası değişmeli” diyerek tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe planlamasına dair Plan ve Bütçe Komisyonun görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ da söz aldı.

Konuşmasına, “Vaat ettiklerinizi gerçekleştirebiliyor musunuz?” diye sorarak başlayan Bozdağ, ulaşım ile yaşanan sorunları dile getirdi ve tepki gösterdi. Şehir içinde trafik sorunlarının olduğunu belirten Bozdağ, “Yayaların geçebileceği kaldırımlar yok. Bisikletlilere, engellilere fırsat tanımıyoruz. Ama vaatleriniz çok” diyerek, tepki gösterdi.

Vaat var, icraat yok

Bakanlığın geçmiş yıllarda vaat ettiği bir çok vaadi yerine getirmediğini dile getiren Bozdağ, “ 2018 seçim beyanınızda birçok vaatte bulunmuşsunuz, bunlardan bir tanesi 2.657 kilometre otoyol yapacağınız sözüydü ve 2.657 kilometre olan otoyol ağını 5.034 kilometreye çıkaracağınız sözüydü; maalesef ki bunu gerçekleştirememişsiniz. 2022 yılında 3.633 kilometrede kalmış, 2023 yılı için hedef olarak revize ettiğiniz 3.843. Yine, 26.017 kilometre bölünmüş otoyolu 36.500 kilometreye çıkaracağınız vaadinde bulunmuşsunuz. 2022 yılına geldiğimizde 28.986 kilometrede kalmış, revize ettiğiniz hedef ise 29.516. Sayın Bakan, 36.500 kilometre nerede 29.516 kilometre nerede; neredeyse yüzde 30-35’lik bir sapma var” dedi.

İptallere değindi

Demir yolu ile ulaşıma dair bakanlığın vaatlerinin de icraatlara dönüşmediğini belirten Bozdağ, ve icraatlarına da dikkat çeken Bozdağ, “Şimdi, yerelden, seçim yöremden, halklarımızdan tepkiler var tabii, bazı haberleri görüyorlar ‘52 ili kapsayan hızlı tren hedeflemesinde Ağrı yok’ diye. Ağrılılar otuz yıl boyunca sizin şu projeksiyonunuzla bir hızlı trenin kentlerine gelmeyeceği gerçekliğini şu anda öğrenmiş bulunuyorlar. Hava yolu seferleri düşürüldü biliyorsunuz ve sefer sayıları az, belli illere seferler var, Ağrı’da da aynı sorun yaşanıyor İstanbul, Ankara seferleri düşürülmüş, İzmir seferi kaldırılmış tamamen, İzmir’e hiç ulaşım yok. Bu durumda neyi tercih edecek insanlar? Hangi ulaşım alanını kullanacaklar? Bu açıkçası bir sorun olarak karşımızda duruyor” diye kaydetti.

‘Ulaşım’ politikası değişmeli

Bozdağ, “Ulaşım hakkı, en temel haklar olan çalışma, sağlık, eğitim ve kültürel yaşama katılma gibi diğer kamusal haklarla doğrudan ve açık ilişki içindedir. Bu bakımdan diğer haklara erişmeye aracılık eden temel bir insan hakkıdır. Ulaşımın kamusal bir hak olduğu açıktır, bu sebeple ulaşım, tek amacı kâr etmek olan serbest piyasa koşullarının insafına terk edilemeyecek bir alandır. Bugün Türkiye’de ulaşım sistemi her geçen gün daha dengesiz, güvenliksiz, pahalı ve sağlıksız bir yapıya bürünmektedir. Kentlerde otomobiller ulaşım politikalarında ilk sıraya oturtulmakta; yayalar, bisikletliler ve toplu taşıma yolcularının ihtiyaç hak ve talepleri yok sayılmaktadır. Ulaşım politikaları sonucu tüm canlı yaşamı tehlike altına girmektedir. Otomobile ve petrole bağımlılık yaratan ulaşım politikalarından vazgeçilmelidir, daha az enerji kullanımına dönük ulaşım alternatifleri desteklenmelidir. İnsanı ulaştırmak amaçlanmalı, ulaşım politikalarında toplu taşımaya ve yayaya öncelik verilmelidir” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı’da uçak seferlerinin düşürülmesi ve iptal edilmesine tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir