Ahmet Türk: Artık kayyım dönemi bitmiştir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de yapılan halk buluşmalarında “Halkın iradesine hep ipotek koydular. Kayyımlarla bizi yönetmeye çalıştılar” diyen Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk, artık “kayyım dönemi”nin bittiğine vurgu yaptı.

 

31 Mart seçimlerine doğru Mardin’de çalışmalarını sıklaştıran DEM Parti belediye eşbaşkan adayları kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Farklı kesimlerle de bir araya gelmeyi sürdüren eşbaşkan adaylarına yoğun ilgi gösterildi.

 

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Ali Amak ile Münevver Ölker, çalışmaları kapsamında Artuklu’nun ova kesiminde “Tat” olarak bilinen Arap köylerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. İlçeye bağlı Sellaxê (Gökçe), Goliyê (Göllü), Bozqetrê (Boztepe), Qews (Yaylı) ve Girherrîn (Ortaköy) kırsal mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren eşbaşkan adaylarına Milletvekili George Aslan da eşlik etti. Onlarca araçlardan oluşan konvoyla mahallelere giriş yapan DEM Partililer, yurttaşların zafer işaretleriyle karşılandı. DEM Parti adayları gittikleri mahallelerde yoğun ilgi görerek, halk buluşması gerçekleştirdi.

 

Halk buluşmasında söz alan Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Ali Amak, yurttaşlara Arapça seslenerek, 31 Mart’ta halkın iradesinin ortaya konulması gerektiğini söyledi. Halkla birlikte yöneteceklerini ifade eden Amak, 1 Nisan’da halkların kazanacağını söyledi. Ardından söz alan Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Münevver Ölker de, halkı selamlayarak, 31 Mart yerel seçiminde DEM Parti’ye destek istedi.

 

Ahmet Türk: Bizim bir iddiamız var

 

Sonrasında söz alan Ahmet Türk, binlerce yıldır Kürdüyle, Arabıyla, Süryanisiyle birlikte bir yaşamı kurduklarını belirterek, “Çok şükür ki bugün halklarımız arasında bir düşmanlık yok. Ve bizlerde Arap olalım Kürt olalım Süryani olalım Ezîdî olalım ne olursak olalım biz halkların kardeşçe yaşaması ve halkların kardeşliği üzerinde siyaset yapan bir anlayışa sahibiz. Bu topraklar hepimizin birlikte buraları imar ettik birlikte yaşadık ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ama biliyorsunuz ki bugünkü düzen bugünkü anlayış maalesef bir zulüm politikası yürütmektedir” dedi.

 

“Halkın iradesine hep ipotek koydular. Kayyumlarla bizi yönetmeye çalıştılar. Bu halkın iradesine ipotek koymaktı” diyen Türk, kayyumların atadığı belediyeleri adeta bir karakola dönüştürdüklerini söyledi. Kayyım atamaları ile halka hizmet etmelerinin engellendiğini ifade eden Ahmet Türk, “İnanıyorum ki; kayyum dönemi bitmiştir. Çünkü onlarda biliyorlar ki kayyumlar ne iktidara ne de kendilerine bir şey sağlamadı. Şimdi önümüzde 31 Mart var. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimlerde bizim amacımız halkımıza hizmet etmektir. Belediyelerin kapılarını halkımıza açmaktır. Seçim zamanları herkes gelip burada boy göstermeye çalışıyor. Ama bizim bir iddiamız var. Gelecekle ilgili projelerimiz var. Biz istiyoruz ki bu ülkede adalet olsun, bu ülkede hukuk olsun, bu ülkede halkların kardeşliği olsun. Yani bizim mücadelemiz sadece belediyeleri kazanmak değil, gelecekle ilgili demokratik bir Türkiye oluşturmak için mücadele ediyoruz. Halkların ortak değerlerde buluşması için mücadele ediyoruz” dedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Türk: Artık kayyım dönemi bitmiştir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir