Akdamar Adasıyla ilk defa tanışan gençler: ‘Sefer ücretlerinde indirim olmalı’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdamar Adası beyaz ve pembe bu günlerde. Göz kamaştıran güzelliğiyle Van’ın en çok gezilen yerlerinden ayrıca. Turistlerin uğrak yeri ancak yerlileri pahalılıktan ayak basamıyor adaya. Seferlerin pahalı olmasından kaynaklı birçok gencin göremediği Akdamar Adası’nda ‘Badem Çiçeği Festivali’ sayesinde adaya ücretsiz ayak basmış oldu.

Van’ın Gevaş ilçe sınırları içerisinde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yerlerinden olan Akdamar Adası, görenleri büyülüyor. Baharın gelişiyle ağaçlarda açan badem çiçeklerinin beyazı ve pembesi adanın ruhunu yansıtıyor adeta. Elbette adaya ulaşım hiç kolay değil tabi. Bu eşsiz güzelliği görmek için ‘ayak bastı’ ücreti isteniyor müze kartı olmayanlardan. Böyle olunca da şehirde yaşayanlar adayı görmek için istenen 35 TL’yi ödeyemiyor.

‘Adayı görebilmek için sadece yol masrafı 100 TL’

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği, Kültür ve Turizm İl müdürlüğü koordinasyonunun dün düzenlediği ‘Badem Çiçeği Festivali’nde yüzlerce genç ilk defa adaya ayak bastı. Bu etkinlik düzenlenmese belki de adayı hiç göremeyecek olan gençler var gurubun içinde. Onlar da biri de Viyan Bartu. Etkinlikten bir gün önce haberi olmuş. Koşa koşa gelmiş diğer gençler gibi: “Normalde gelemiyoruz. Merkezden Gevaş İlçesine Gevaş’tan adaya geçmek için Vapura biniyoruz. Bizden ayrıca Adaya gelmek için ‘ayak bastı’ ücreti alınıyor. Buraya gelmek isteyen cebinden 100 lira çıkartması gerekiyor. Adaya ‘ayak bastı’ parasının kaldırılması gerekiyor.”

Akdamar Adasıyla ilk defa tanışan gençler: ‘Sefer ücretlerinde indirim olmalı’ - Akdamar Adasi görsel şölen dönüştü4

‘Her seferinde 35 TL vermek zorundayız’

Adayı sürekli gezip görmek istediklerini söyleyen Bartu, “Öğrenci olmamızdan kaynaklı bu mümkün değil. Bazı arkadaşlarım 20 yıldır ilk defa adayı görüyor. Ailemden dahi hala adayı göremeyenler var. Zaten ekonomik kriz mevcut her şey çok pahalı. Özellikle ulaşıma çok para gidiyor. Müze kartımızda olmadığından dolayı her seferinde 35 TL vermek zorunda kalıyoruz.” diyor. 

Akdamar Adasıyla ilk defa tanışan gençler: ‘Sefer ücretlerinde indirim olmalı’ - Akdamar Adasi görsel şölen dönüştü2

‘Yetkililer tarihi yerlere önem vermiyor’

Vanlı olmasına rağmen ilk defa adaya gelebildiğini söyleyen Mahmut Türk de adaya gelme ücretinden şikayet ediyor: “Adanın gezilip görülmesi çok güzel. Van’da yaşamama ve buralı olmama rağmen ilk defa geldim. Büyük bir eksiklik. Turizm olarak çok zengin bir şehir, her bir ilçesi kendi içerisinde çok zengin. Yetkililer tafından önem verilmiyor. Ayrıca temizlik açısından önem verilmiyor özellikle Van Gölü temiz kullanılmıyor.” 

fotoğraflar: Burak Demir

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdamar Adasıyla ilk defa tanışan gençler: ‘Sefer ücretlerinde indirim olmalı’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir