Akdamar’daki ‘ayin’ öncesi duyarlılık çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılda bir kez ibadete açılan Akdamar’daki Surp Haç Kilisesi’nde bu yıl yapılacak ayin öncesi açıklama yapan kurumlar, duyarlılık çağrısında bulundu.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Akdamar’daki Surp Haç Kilisesi’nde bu yıl yapılacak ayin öncesi kurumlardan ortak açıklama yapıldı. İHD Van Şubesi, KESK Van Şubeler Platformu üyeleri, ÇEV-DER, Van-Hakkâri Tabip Odası ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Toplantıda ilk olarak söz alan İHD Van Şube Başkanı Avukat Mehmet Karataş, azınlık haklarının Türkiye’de çok kısıtlı uygulandığına dikkat çekerek, en fazla kısıtlamaya maruz kalan halkın ise Ermeni halkı olduğunu söyledi. Karataş, “Kadim Mezopotamya topraklarda yaşayan Ermeni halkı uzun yılar şiddetin, zulmün, asimilasyonun, şiddetin her türlüsüne maruz bırakıldı. Bu topraklarda yaşayan Ermeni halkı tarafından insanlığa birçok tarihsel ve kültürel eserler bırakmışlardır” dedi.

‘Eserler tahrip edildi’

Van ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık ise, Van’da bulunan tarihi eserlere dikkat çekerek, “Bu tarihi yapıların birçoğu yıkıldı. Kısmen ayakta duran Akdamar Adasında yarın ayin yapılacak. Bütün halka çağrımız Ermeni halkıyla dayanışma içinde olmalarıdır. Yetkililere de çağrımız adaya giriş ücretinden kısıtlamalara kadar alınan yanlış kararların iptal edilmesini bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdamar’daki ‘ayin’ öncesi duyarlılık çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir