AKP, Van’da Büyükşehir’den sonra İpekyolu belediyesinde de mazbatasını iptal edilmesini istedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu AKP İlçe örgütü tarafından Van İpekyolu İlçe Seçim kuruluna DEM Parti adayı Cevdet Altındağ’ın mazbatasını iptal ederek, AKP’li adaya verilmesine istedi. Talep oy oy çokluğuyla reddedildi.

 

Van’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesine tepkiler devam ederken, İpekyolu adayı içinde AKP’nin itiraz ettiği ortaya çıktı. AKP İpekyolu İlçe örgütü tarafından Van İpekyolu İl seçim Kuruluna yaptığı başvuruda seçimi kazanan DEM Parti Van İpekyolu Eş Başkanı Cevdet Altındağ’ın mazbatasını iptal edilerek, mazbatanın ikinci sırada bulunan AKP’li İsa Berge’ye verilmesini istedi. Başvuru dilekçesinde Cevdet Altındağ’ın 2016 yılında belediye meclis üyeliği yaptığı sırada yerine kayyum atandığına dikkat çekerek, seçilme yeterliliğinin olmadığına dikkat çekti. Başvuruda, “Cevdet Altındağ’ın cicil durumu dikkate alındığında seçilme yeterliliği olmadığı görülecektir. Bunun için Cevdet Altındağ’ın adaylığının kaldırılması, aldığı oyların dikkate alınmaması, mazbatanın ikinci en yüksek oyu alan İsa Berge’ye verilmesini talep ediyoruz” denildi.

 

Oy çokluğuyla reddedildi

 

Talebi değerlendiren İpekyolu İlçe Seçim Kurulu, “2972 sayılı kanunun 10 ve 12 maddeleri gereği ile Yüksek Seçim Kurulunun 15-11-2024 tarih ve 80 sayılı siyasi partilerin ve bağımsız adayların, adaylık usul ve esaslarına ilişkin kararda adaylara ilişkin kararda hususlar belirtilmiştir. Yüksek Seçim Kurulunun 15-11-2024 tarih ve 80 sayılı karar gereğince en son 20 Şubat 2024 Salı günü saat 17.002ye kadar başvurular kabul edilip, adaylık yönünde başvuru evrakları incelenmeye başlanılmıştır. 3 Mart 2024 tarihinde ise ilçe seçim kurulunca kesin aday listeleri ilan edilmiştir. Adaylık incelemelerinde Cevdet Altındağ’ın adli sicil ve arşiv kaydı bulunmadığı görülmekle; başkanlığımızca Van Valiliğine yazılan 02.04.2024 tarih ve E.692669518-140.03-424854 sayılı yazıda Cevdet Altındağ’ın Gevaş Belediyesi Meclis üyeliği görevini ya da başka bir kamu görevini yapamayacağına dair herhangi bir yargısal veya idari bir kararın olup olmadığı, bu şekilde bir karar var ise daha sonra görevine iade vb. herhangi bir yargısal ve idari bir kararın verilip verilmediğinin karar süratleri ekli şekilde  yazda Cevdet Altındağ’ın Gevaş Belediyesi Meclis üyesi olarak görev yaptığına dair herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanılmadığına bildirildiği görülmüştür. Sonuç olarak yukarda açıklanan gerekçelerle; yapılan talebin reddine oy çokluğuyla karar verilmiştir.” denildi.

 

 

Serhat News

 

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP, Van’da Büyükşehir’den sonra İpekyolu belediyesinde de mazbatasını iptal edilmesini istedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir