Van’da binler Cumhuriyet Caddesinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MYK toplantısını Van’da yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, kente gelen siyasiler ile birlikte Cumhuriyet Caddesinde yürüyüşe geçti.

 

Van’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesine tepkiler bugün de sürüyor. Kentte kepenkler açılmazken, 7 noktadan yürüyüşler başladı. Yüzlerce kişi, sık sık “Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganları atıyor.

 

Bazı yerlerde polisler kitleye müdahale etti. Yurttaşlardan bazıları, Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüdü. Polisler, gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonrası başlayan olaylar devam ediyor.

 

 

DEM Parti de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını kentte gerçekleştirdi. Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında yapılan toplantının ardından yürüyüş yapıldı.

 

Kentteki Perihan AVM önüne gelen aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, HDP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Van Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Leyla Zana, Başak Demirtaş, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP heyeti, SYKP Eşbaşkanı Mertcan Titiz, EHP Başkanı Hakan Öztürk, milletvekilleri ve MYK üyelerinin olduğu siyasetçiler ve kurum temsilcileri buradan açıklama yapmak üzere Feqiyê Teyran Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da binler Cumhuriyet Caddesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir