Almanya’ya iltica eden Diyarbakırlı genç yaşamına son verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşi ve çocuğu ile birlikte geldiği Almanya’da iltica başvurusunda bulunan Diyarbakırlı İrfan Koçer, kaldığı kampta yaşamına son verdi.

Almanya’nın Neu-Ulm’a bağlı Nersingen kasabasındaki iltica kampında bulunan Koçer, evli olmasına rağmen uzun süre eşi ve çocuğu ile ayrı kamplarda tutuldu.

Yeni Demokratik Gençlik (YDG), Nersingen’de bulunan iltica kampında yaşamına son veren İrfan Koçer için bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde;

“Almanya’nın Neu-Ulm’a bağlı Nersingen bölgesinde bulunan bir iltica kampında İrfan Koçer adındaki Diyarbakırlı bir genç intihar etti. Eşi ve bir çocuğuyla birlikte Almanya’ya gelen İrfan Koçer iltica kuralları sebebiyle eşi ve çocuğundan ayrı olarak bir kamp yerinde kalıyordu. Bu sürecin uzaması ile birlikte bunalıma giren İrfan Koçer intihar ederek hayatına son verdi. Tüm başvurulara rağmen iltica kurumunun süreci uzatması intihar sürecinin asıl sebebinin başında geliyor. Almanya’da özellikle son süreçte binlerce kişinin başvuru süreçlerini uzatıyor.

Avrupa’da uzayan iltica süreçleri birçok kişiyi psikolojik olarak etkilemekte. Bu durum beraberinde intihar olaylarını da getirmekte. Özellikle Alman Devletinin iltica eden kişilere yönelik baskıları son süreçte daha da artmış durumda. İltica sürelerinin uzaması, iltica edenlere yönelik bürokratik işlerde engeller vb. bir çok politika sistemsel olarak uygulanmakta, bu yöntemlerle iltica edenler baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. İltica hakkı her bireyin temel hakkıdır. Bu hakka yönelik baskılar intihar gibi bir çok olayı tetiklemektedir. Gerçekleştirilen her baskıya karşı mücadele etmekte meşrudur. İltica edenler üzerindeki tüm baskılara son verilmesi gerekmektedir. Tüm iltica eden bireylerin temel haklarının yükümlülükleri yerine getirilmelidir. Tüm baskılara karşı koymanın tek yolu örgütlü bir şekilde karşı koymaktan geçmektedir.

YDG olarak tüm göçmenleri baskılara karşı mücadele etmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz.“

Kaynak: Avrupa Demokrasi

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’ya iltica eden Diyarbakırlı genç yaşamına son verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir