ATV’nin Kürtçe sansürüne tepkiler büyüyor 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATV’de yayınlanan “Esra Erol’da” programına katılan bir kadın, yıllar sonra kavuştuğu kızıyla Kürtçe konuşunca yayının sesi kesildi. Siyasi partiler bu duruma tepki gösterdi.

21 yaşındaki Gülay Toma, “Esra Erol’da” programında bir süredir kayıp olarak aranıyordu. Toma, 14 yaşındayken ailesi tarafından zorla evlendirildiğini anlattı. Gülay Toma’nın annesi Besime, yıllardır göremediği kızına Esra Erol’un programında kavuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan anne duygularını Kürtçe ifade edince ATV sesi kapattı.

Besime Toma, kızına: “Kutkê te hene. Qurbana te me. Keçka min” (Çocuğun var. Kızım, sana kurban olayım) dedi. Bu konuşmalar esnasında yayının sesi kapatıldı. Kürtçe’nin yayında sansürlenmesi siyasi liderlerden tepki topladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Al Babacan, sansüre Kürtçe tweet atarak karşı çıktı. 

Babacan, “Ev nêrîna ku rencîde dike, em red dikin. Şerm e, guneh e, heyf e.  Biz bu rencide edici yaklaşımı reddediyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi de , sorumluları özür dilemeye çağırdı:

“Atv kanalında Esra Erolda programında Kürtçe konuşan konuğun konuşmasının kesilmesi kabul edilemez bir tavırdır. Sorunların “yok” demekle yok olmadığı, çözümün samimiyetten geçtiği aşikardır. Bu tavrı kınıyor, sorumluları özür dilemeye davet ediyorum.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ATV’nin Kürtçe sansürüne tepkiler büyüyor 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir