Basın meslek örgütlerinden TBB’nin yürüyüşe destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın meslek örgütleri TGC ve ÇGD, Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği “Hukukun Üstünlüğü” yürüyüşüne destek verme kararı aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Barolar Birliği’nin Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü’ne destek verdiklerini açıkladı. Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısında “Anayasal düzeni açıkça ihlal eden kararı karşısında hukuk devletine sahip çıkıyor; tüm meslektaşlarımızı basın açıklamasına ve Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndan Yargıtay‘a yapacağımız “Hukukun Üstünlüğü” yürüyüşünde buluşmaya davet ediyoruz” denilmişti.

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Can Atalay kararına karşı bugün saat 15:00’te Anayasa Mahkemesi önünden Yargıtay’a yürüyecek olan Türkiye Barolar Birliği’ne ilk destek CHP’den gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği “Hukukun Üstünlüğü” Yürüyüşüne, milletvekillerimizle birlikte katılıp destek vereceğiz” açıklamasını yapmıştı.

TGC ve ÇGD’den yürüyüşe destek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de, Türkiye Barolar Birliği’nin yürüyüş çağrısını desteklediklerini belirten bir açıklama yaptı ve “Türkiye Barolar Birliği’nin Hukukun Üstünlüğü yürüyüşünü destekliyoruz. Anayasamızla güvence altına alınan özgürlüklerimize ve hukuk devletine sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe destek veren bir diğer basın meslek örgütü de Çağdaş Gazeteciler Derneği oldu. ÇGD, yaptığı açıklamada, “Hukukun üstünlüğü için yapılan yürüyüş çağrısını destekliyoruz” denildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Basın meslek örgütlerinden TBB’nin yürüyüşe destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir