“Bir müzisyenin en büyük silahı enstrümanıdır “

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saklı Sesler Programı üçüncü bölümünde müzisyen Uğur Güven’i ağırlıyor. Müzik serüvenine, abisinin gitarıyla tanışarak başlayan Güven, lise yıllarında başladığı profesyonel müzik hayatını ve yazdığı bestelerin hikayesini Serhat News’e anlattı.

Uğur Güven, 2006’da henüz lise öğrencisiyken müzik öğretmenliği okuyan abisinden etkileniyor. Abisinin, evde duran gitarıyla da buluşunca bir daha müzik yapmayı bırakmıyor. Müzik alanında eğitim görmeye karar veren Güven, profesyonel anlamda sürdürdüğü müzik serüvenine Van’da devam ediyor ve kendi bestelerini yapıyor.

Reggae tarzında besteler yapan Güven, 2014’de yaşanan Kobanî olaylarının ardından savaştan etkilenen çocuklar için de bir şarkı besteliyor. Güven, çocukların top oynayıp, ip atlaması gereken sokaklarda savaşların olmasından üzüntü duyduğunu belirterek, “Sadece Kobanî Savaşı değil, dünyadaki bütün savaşlarda en çok çocuklar etkileniyor. Elbette bu durum beni de etkiliyor. İşte bende o zaman silahıma sarılıyorum. Bir müzisyenin en büyük silahı enstrümanıdır,” diyor.

Bu keyifli sohbetin devamını videolu haberimizde izleyebilirsiniz.

Haber: Zelal Sahidenur Sari

Görüntü ve Montaj: Zafer Avnaş

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Bir müzisyenin en büyük silahı enstrümanıdır “

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir