Cenazeye yol işkencesi: Kadının cenazesi 5 gündür toprağa verilemiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da hayatını kaybeden Hakife Göl’ün cenazesi, çocuklarının törene katılması için mahalle yolu açılmadığı gerekçesiyle 5 gündür toprağa verilemiyor. 

Mezopotamya Haber Ajansının Haberine göre, Tekman ilçesine bağlı Çatkale (Mergezer) Mahallesi’nde yaşayan Hakife Göl (85), 26 Mart’ta yaşamını yitirdi. İstanbul’dan yaşayan Hakife Göl’ün çocukları, annelerinin cenazesine katılmak için Tekman’a geldi. Göl’ün çocukları, 3 gündür mahalle yolu kardan dolayı kapalı olduğu için cenazeye katılamıyor. Göl’ün cenazesi ise çocuklarının cenaze törenine katılması için 5 gündür Cem Evi’nde bekletiliyor. 

Göl’ün oğlu Ali Haydar Göl, Tekman Belediyesi ile yolun açılması için defalarca kez görüştüklerin fakat herhangi çalışma başlatılmadığını belirtti.

‘3 gündür köye gidemiyoruz’

Yaşadıkları mağduriyeti aktaran Ali Haydar Göl, “İstanbul’dan 3 gün önce annemizin cenazesine katılmak Tekman’a geldik. Köyün yolu kapalı olmasında kaynaklı cenazeye gidemiyorum. Cenazeye gidemediğimiz için annemizin cenazesi 5 gündür Cemevinde bekletiliyor. Burada otelde perişan olduk” dedi.

Kürt ve Alevi oldukları için belediyenin yolu açmadığını söyleyen Göl, “Burada net bir şekilde ayrımcılık var. Kürt ve Alevi olduğumuz için bunu bize reva görüyorlar. Belediyenin bu şekilde bir tutum sergilemesi kabul edilir gibi değil. Derhal bu hukuksuzluğa son verip yollarımızı açsınlar” diye konuştu.

Tekman Belediyesi

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Tekman’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkan adayları seçimi kazanmasına rağmen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan ihraç gerekçe gösterilerek AKP’li adaya mazbata verilmişti. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cenazeye yol işkencesi: Kadının cenazesi 5 gündür toprağa verilemiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir