Cumartesi Anneleri’ne ‘Bayram’ gözaltısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AYM’nin “ihlal” kararına rağmen ablukanın kaldırılmadığı Galatasaray Meydanı’na bayram dolayısıyla karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri’ni engelleyen polis 17 kişiyi gözaltına aldı.

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem 943’üncü haftasında devam etti. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, bu hafta da polis engeliyle karşı karşıya kaldı. 

Anneler, karanfillerle geldiği Galatasaray Meydanı’na dahi yaklaştırılmadı. Çok sayıda polisin yığıldığı meydanda anneler ve beraberindekiler önce ablukaya alındı, daha sonra gözaltına alındı. Ablukaya tepki gösteren anneler, getirdikleri karanfilleri polis ablukasına karşı alana bıraktı. Polis, gözaltı yaptığı sırada zafer işareti yapan Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun’a müdahale etti. Bu sırada Tosun, “Anneleri gözaltına alarak zafer mi kazanıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Tosun, kalp ameliyatı olduğunu ve kolunun kırık olduğunu belirtmesine rağmen müdahale edilerek gözaltına alındı.

Gazeteciler engellendi

Bu esnada haber takibi yapmak isteyen basın mensupları da kalkanlarla ablukaya alınan annelerin bulunduğu alana yaklaştırılmadı. 

17 kişi gözaltına alındı 

Aralarında Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ve İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonu Eş Sözcüsü Nuray Çevirmen’in bulunduğu 17 kişi gözaltı aracına bindirilerek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Eren Keskin, Maside Ocak, Sebla Arcan, Besna Tosun, Ali Tosun, Ali Ocak, Hüseyin Ocak, Hanım Tosun, Yasemin Bektaş, Aylin Tekiner, İkbal Eren, Setenay Yarıcı, Hanife Yıldız, LemanYurtsever, Nuray Çevirmen. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumartesi Anneleri’ne ‘Bayram’ gözaltısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir