Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Van’da olağanüstü önlemler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gün içinde Van’a yapacağı ziyaret öncesi kentte olağanüstü önlemler alındı. Yollar trafiğe kapatılırken, Van Gölü üzerinde tekne hareketliliği de yasaklandı.

Çeşitli açılışlara katılmak üzere Van’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesi kentte yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Kent genelinde yolların büyük bölümü trafiğe kapatılırken, diğer kentlerden ise araçlarla partililer Van’a gelmeye başladı. Olağanüstü önlemlerin hâkim olduğu kentte Van Gölü üzerinde teknelerin hareketliliği de yasaklandı. Van Büyükşehir Belediyesi ise kentte cumhurbaşkanının ziyareti süresince ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu.

Çevre illerden otobüsler kente geldi

Sabah saatlerinden itibaren başta; Kars, Ardahan, Iğdır, Muş, Bitlis, Hakkari ve Erzurum olmak üzere çevre il ve ilçelerden AKP’liler otobüslerle Van’a taşınmaya başlandı. Van sokaklarında, üzerinde kentlerin isimlerinin yazılı olduğu onlarca otobüs birikmeye başlarken, geliş yollarında ise trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Van’da olağanüstü önlemler - Cumhurbaşkani Erdoğanin ziyareti öncesi Vanda olağanüstü önlemler1

Akdamar’a teknelerin gidişi yasaklandı

Önlemler kapsamında Van Gölü üzerinde özel teknelerin hareketliliği de yasaklandı. Yasaklama üzerine kente gelen birçok turist grubunun Van Akdamar Adası’na gitme planı da iptal oldu.  Durumu sosyal medya hesabından paylaşan turizmci Murat Beyaz, “Akdamar Adası ziyarete açık ama güvenlik gerekçesi ile tekneler çalışmayacak!!! Yüzme bilen turist grupları gidebilecek! Esprisi bile kötü. Şu an Van’da olan ve yarın Akdamar Adası programı olan yüzlerce grup mağdur…” notuna yer verdi.

Belediye ve karayolları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanacağı güzergâh üzerinde çalışma seferberliği başlattı. Kentte son birkaç yıldır yapılan çağrılara, tepkilere ve eleştirilere rağmen yapılmayan; kaldırım, refüj ve temizlik çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti nedeniyle başlatıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan ve uzun süredir çalışmaların yapılmadığı alanlarda da bu ziyaret vesilesiyle çalışma yapıldı. Havaalanından merkeze kadar olan yollarda bakım-onarımın yanı sıra yol güzergâhları da çiçeklerle süslendi.

Bal birlikleri Van’a geldi

Yaşanan iklim krizi ve maliyetlerin artmasından sonra zor dönemler yaşayan Tarımsal Bal Üreticileri Birliği ise yönetim kurulu ve bölge başkanlarıyla birlikte kentte geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tekbaş bir heyetle havaalanında Cumhurbaşkanı ile görüşerek, yaşadıkları sorunları içeren bir rapor sunacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Van’da olağanüstü önlemler - WhatsApp Image 2022 06 11 at 10.31.59 2

AKP Van İl örgütünden ziyaret öncesi gazeteci ambargosu

AKP Van İl örgütü ise, ziyaret öncesi il basın grubunda bulunan birçok aktif gazeteciyi gruptan çıkardı. Gazetecilerin gruptan çıkarılmasından sonra bazı gazetecilerde duruma tepki göstererek, AKP basın grubundan ayrıldı.

Kentte Erdoğan ziyareti öncesi alınan önlemler devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentte yapacağı ziyarette 155 tesis açılışı yapacağı öğrenildi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi Van’da olağanüstü önlemler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir