DEM Parti Van mitinginde ortak talep: Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin Van final mitingi Musa Anter Barış Parkı’nda başladı. Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi Van’daki son mitingini düzenliyor.

DEM Parti Musa Anter Barış Parkı’nda bugün final mitingi düzenliyor. Her yıl Beşyol Meydanı’nda yapılan seçim mitingi bu yıl valilik kararıyla Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlendi. Yoğun katılımla başlayan mitingde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van İl Eş Başkanları Gülşen Kurt ve Veysi Dilekçi, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan söz aldı. Pazar günü yapılacak olan seçimlerde kayyımları gönderip belediyeleri geri alma mesajı verildi.

 

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt, alandakileri selamlayarak, “Dünyada ilk defa demokrasi şöleniyle bir ön seçim yaparak adaylarımızı belirledik. Bizler rantla adaylarımızı belirlemedik. Kürt halkının iradesi kayyımlarla gasp ediliyor. Biz asla bu zulme boyun eğmeyeceğiz. Bunu kabul etmediğimizi buradan tekrar söylüyoruz. Bizler halkların barış ve kardeşliğini savunuyoruz. Kendi kentlerimizi hep beraber yönetmek için geliyoruz. Bizler kayyım gaspını göndermek için geliyoruz. Bizler bizim olanı geri almak için geliyoruz. Biz halkımızla güçlüyüz. Pazar günü Bekir Kaya’ya, Figen Yüksekdağ’a selam göndereceğiz. Demokrasi kazanacak, barış kazanacak, bizler kazanacağız, çünkü bizler haklıyız,” dedi. Kurt’un konuşması sık sık “oylar namustur namus satılmaz” sloganlarıyla bölündü.

 

Kurt’un ardından konuşma yapan DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, 2 aydır seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Dilekçi, Pazar günü kayyımları göndereceklerini dile getirdi. Dilekçi, “2 aydır çalışma yürüttük sizlerden bir isteğimiz var. Pazar günü sandıklara giderek oylarımıza sahip çıkalım. Partimizin açıklamalarını dinleyerek yapılacak diğer açıklamaları dikkate almayalım. Zaman DEM Parti zamanıdır. Bizler kazanacağız,” dedi.

Ortak mücadele çağrısı

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Neslihan Şedal, alandakileri ve cezaevlerindeki tutukluları selamlayarak, “Gevaş’tan Bahçesaray’a kadar Muradiye’den Özalp’a kadar herkes oyunu kendi diline, kültürüne vereceğini söyledi. Biz de diyoruz ki, sizin partiniz biziz. Mücadelemizi, ‘jin jîyan azadî’ sloganıyla devam ettireceğiz. Mücadelemizi bütün alanlarda sürdüreceğiz. Kayyımları göndererek bizim olanı geri alacağız,” dedi.

Zeydan: Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız

Şedal’ın ardından söz alan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Zeydan, “Kürtler her zaman mücadelesine sahip çıktı. Kimsenin gücü Kürtlerin başını eğmeye yetmedi. Bildiğiniz gibi yıllardır belediyelerimiz kayyım gaspı altında. Etraflarını zenginleştirip halkın kaynaklarını tükettiler. Van halkını yoksulluğa mahkum ettiler. Bütün kaynakları tüketip, kentin zenginliğini, üretiminin önünü kapattılar. Gençleri göç etmeye mahkum ettiler. Tarihimiz, kültürümüz, dilimiz, doğamız üzerinde bir talan yarattılar. Ama Van halkı biliyor ki biz sizlere layık bir belediyecilik yürüteceğiz. Bizler el ele kentimizi ayağa kaldıracağız. Kentimiz üzerindeki bu talanı yıkacağız. Cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız. AKP’ye diyoruz ki, bizim sicilimiz temiz. Sizin siciliniz kirli. Hırsız sizsiniz, talancı sizsiniz! Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız,” diyerek kentle ilgili projelerinden söz etti.

DEM Parti Van mitinginde ortak talep: Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız - Tuncer Bakirhan

Zeydan’ın ardından söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, öncelikle barış simgesi olan güvercinleri Van Milletvekilleri, DEM Parti Belediye Eş Başkan Adayları ve parti yöneticileriyle uçurdu. Bakırhan, “Bir kez daha 14 belediyeyi inşallah alacaksınız. Emin olun her zaman söylüyorum Kürdistan’ın kalbi Van’dır Van. Van’ın ismini her duyduğumuzda gururlanıyoruz. Bu dostu sevindiren düşmanı korkutan kalabalık karşısında iki dostumuza selam göndermek istiyorum. Sizin seçtiğiniz 8 yıldır cezaevinde olan Bekir Kaya’ya selam göndermek istiyorum. Birde 30 yıldır birlikte mücadele ettiğimiz yoldaşımız Nazmi Gür’e selam yolluyorum. Nazmi Gür ve Bekir Kaya şahsında bütün zindanlara, Selahattin Demirtaşlara, Leyla Güvenlere, Sebahat Tuncellere binlerce selam yolluyoruz. 31 Mart’ta dostlarımıza büyük bir müjde göndermeye var mısınız? Değerli Vanlılar, değerli halkımız bu son mitingimiz. Özellikle son mitingimizi Van’da alarak Van halkını ne kadar sevdiğimizi Van halkının ne kadar güçlü ve onurlu bir halk olduklarını göstermek istedik. Sizler yıllardır bize destek verdiniz bütün baskılara rağmen bizimle oldunuz. Van halkıyla ne kadar övünsek azdır. Bütün serhat halkı adına Van halkının mücadelesini bir kez daha selamlıyorum,” dedi.

DEM Parti Van mitinginde ortak talep: Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız - Van mitindd

Bakırhan’ın konuşmasının ardından miting alanındaki coşkuya Kürt Sanatçı Murat Demir eşlik etti. Musa Anter Barış Parkı miting alanındaki kitle attığı sloganlarla 31 Mart seçimlerde kazanacaklarını sıklıkla yineledi.

 

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Van mitinginde ortak talep: Bekir Kaya’nın emanetini koruyacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir