Dilan Toptaş’ı katleden gardiyan Halil İbrahim Sert’e müebbet hapis cezası verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilan Toptaş’ı katleden Halil İbrahim Sert’in yargılandığı davada karar çıktı. Sert’e müebbet hapis cezası verildi.

Van’da 30 Ağustos 2020 tarihinde Dilan Toptaş’ı aracında ateşli silahla katleden gardiyan Halil İbrahim Sert’in tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması, Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davayı takip etmek isteyen gazeteciler pandemi gerekçesi ile salona alınmazken polisler tarafından adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmaya, Dilan Toptaş’ın ailesi, yakınları ve avukatları katılırken, fail tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mütalaaya karşı yazılı savunma yapan Sert’in savunma dilekçesi okunarak dava dosyasına eklendi.

Ardından söz alan müşteki avukatları da Sert’in “tasarlayarak ve kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Duruşmaya 15 dakika ara veren Mahkeme, sanık Sert hakkında “kasten insan öldürmekten” müebbet hapis cezası verdi.

Verilen kararın gerekçesi daha sonra açıklanacağı belirtilirken Toptaş’ın yakınları duruşma salonunun kapısında “Kasten adam öldürmeye 25 yıl mı veriyorsunuz?” İşte Türk devletinin adaleti” diyerek tepki gösterdi. Tepki sonrası birçok aile üyesi sinir krizi geçirdi.

Ne Olmuştu?

Van T Tipi Cezaevi’nde gardiyan olan Halil İbrahim Sert, 31 Ağustos günü Edremit’te silahıyla Ardahan Devlet Hastanesi’nde ebelik yapan Dilan Toptaş’ı başından vurarak katletti. Olay esnasında işlediği cinayete trafik kazası süsü vermeye çalışan Sert’in aracı yol ortasındaki refüje çarparak durdu. Toptaş, davasına ilişkin savcılık tarafından hazırlanan iddianame Van Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Sert ‘kasten insan öldürmek’ suçundan yargılanıyordu. Sosyal medya üzerinden Dilan Toptaş’a kendisini uzman çavuş olarak tanıtan ve bütün görüşmelerde de uzman çavuş kimliğiyle konuşan Sert savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddederek, Toptaş’ın ‘intihar ettiğini’ iddia etti. Olay yerinde bulunan görgü tanıklarının verdiği ifadede ise, zanlının silahının dolu ve atıma müsait olduğunu, ayrıca dolu fişeği Sert’in çıkardığı belirtildi. Sert, sık sık Toptaş’ın intihar ettiğini söylese de balistik incelemede Toptaş’a ait herhangi bir parmak izi bulunamadı.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dilan Toptaş’ı katleden gardiyan Halil İbrahim Sert’e müebbet hapis cezası verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir