Vanlı Esnafın AKP yönetimine tepkisi sosyal medya gündemi oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Van’a yapacağı ziyaret öncesi esnaf ziyareti yapan AKP yönetimi tepkiyle karşılaşmıştı. İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun ziyaret ettiği esnaflar, iflas ettiklerini belirterek, yaşananların sorumlusunun AKP olduğunu söylemleri sosyal medyada gündem oldu.

AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a yapacağı ziyaret öncesi il binası önünde basın açıklaması düzenlemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan 155 tesisin açılışını yapmak üzere kente geleceğini belirterek açılacak projelerin kentte büyük katkı sağlayacağını dile getiren Türkmenoğlu, açıklamasında Van’daki bütün Van halkını da karşılamaya davet etti.

Açıklamadan sonra Türkmenoğlu ve beraberindekiler, İl binaların bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan miting yapacağı Beşyol Meydanında esnaf ziyaretine başlamıştı. Ancak esnaf ziyaretine çıktığında yurttaşlar kendisine, “Yaşadığımız krizin sahibi partinizdir. Bizi perişan ettiniz” diyerek tepki gösterdi, Türkmenoğlu esnaf ziyaretini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Ziyaret tepkiye dönüştü

Tepki üzerine Türkmenoğlu, “Siz görüşünüzü belirtin” diye karşılık verdi ancak etrafta bulunan esnaf sözlü olarak ziyarete dair tepki göstermeye devam etti ve, “Durumumuzu sordunuz bizde söyledik. Bizi perişan ettiniz. Bize yazık ettiniz. Esnaf ne haldedir” diye konuştu.

Tepkilerin artması üzerine Türkmenoğlu ve beraberindekiler bölgeden uzaklaştı.

Sosyal Medyada gündem oldu

esnafın tepkisi sosyal medyanında gündemi oldu. Başta HDP ve CHP Milletvekilleri olmak üzere binlerce yurttaş esnaf ile Türkmenoğlu arasında geçen diyalogu sosyal medya hesaplarında paylaştı. Paylaşımlar gece boyunca sosyal medyanın birçok platformda paylaşıldı.

Eğitim-Sen ziyaret öncesi baskılar arttı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret öncesi KESK’te açıklama yapan Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Murat Atabay ise, okullarda memur ve öğrencilere katılım konusunda baskı yapıldığına dikkat çekti. AKP yöneticilerin sınıfları dolaşarak baskı uyguladığına da dikkat çeken Atabay, “11 Haziran 2022 tarihinde yapılacak miting için de 08.06.2022 tarihinde Tuşba ilçesi Şehit Ferhat Arslan İHL ve  Ferhat Arslan Anadolu Liselerine AKP yöneticileri giderek sınıfları dolaşmış, mitinge gelmeleri halinde öğrencilere yemek verileceğini ifade etmişlerdir. Okulların iktidarın propaganda alanları haline getirilmesi bir yana il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün ve okul müdürlüğünün bir siyasi partinin yöneticilerini sınıflara sokması alenen suçtur” dedi. Atabayi, yaşanan hukuksuzluklarla ilgili yasal girişim başlatacaklarını da kaydetti.

Serhat News

(ro/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vanlı Esnafın AKP yönetimine tepkisi sosyal medya gündemi oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir