Filistin Sağlık Bakanlığı: En az bin 400 kişi kayıp

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Sağlık Bakanlığı, 720’si çocuk en az bin 400 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışmaları sürecinde kayıplarla ilgili açıklama yaptı. Independent Türkçe’de yer alan habere göre, İsrail saldırıları ve uyguladığı ablukanın tetiklediği yakıt eksikliği nedeniyle 7 hastane ve 21 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı kaydedildi. Ayrıca, binaların enkazında ulaşılamayan çok sayıda kişi bulunduğunu ve 720’si çocuk en az bin 400 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. 

‘46 sağlık personeli öldürüldü’

İsrail saldırılarında 46 sağlık personelinin öldürüldüğünü, 85’inin de yaralandığını belirten Bakanlık, 23 ambulansın kullanılmaz hale geldiğini belirtti. Hastanelerde malzeme eksikliğine işaret edilen açıklamada uluslararası topluma Gazze’ye tıbbi malzeme ve yakıt girişi yapılması çağrısında bulunuldu.

‘Kanser hastaları tedavi alamadı’

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında Gazze’deki gelişmelere ilişkin konuştu. Haq, 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki konut birimlerinin yüzde 30’unun yıkıldığını ya da yaşanmaz hale geldiğini duyurdu. Yaklaşık 9 bin kanser hastasının tedavi alamadığını aktaran Haq, “7 Ekim’den bu yana Gazze’deki konut birimlerinin yüzde 30’u yıkıldı ya da yaşanmaz hale geldi” dedi. 

‘490 bin kadın yerinden edildi’

Haq, BM Kadın Birimi’ne göre ise 490 bin kadın ve kız çocuğunun yerinden edildiğini ifade etti. 

‘24 saatte 14 kişi öldürüldü’

Diğer yandan OCHA’dan yapılan yazılı açıklamada da Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında son 24 saatte 14 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin Sağlık Bakanlığı: En az bin 400 kişi kayıp

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Ekim 2023, 09:09

    […] Sağlık Bakanlığı, “Bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi” açıklaması […]

    Cevapla