Fotoğrafçıların uğrak yeriydi, etrafı betonla kaplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te mandaların suya girmesiyle ünlenen ve fotoğrafçıların uğrak yeri olan  Budaklı kaplıcalarının etrafı beton blokla çevrildi. İşlem sonrası mandaların suya girmesi engellendi.

Bitlis‘te bulunan ve kış aylarında mandaların sıcak suda yüzmesiyle popüler olan Budaklı kaplıcalarının etrafı beton dökülerek kapatıldı. Gazeteci Sinan Aygül2ün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, eski ve yeni fotoğraflarını paylaşarak, Mandaların suya girdiği kaplıcalar hem fotoğrafçıların hem de turistlerin ilgisini çektiğine dikkat çekti. Aygül paylaşımında İl Özel İdaresi hizmet sınırları içinde bulunan kaplıcadaki beton örme işlemi, özel idare ve belediye araçlarıyla yapıldı. Ancak ilgili resmi kurumların yöneticileri yapılan işlemden haberdar olmadıklarını iddia etti.

‘İnsanlar ve mandalar ayrıldı’

Fotoğrafçıların uğrak yeriydi, etrafı betonla kaplandı - Fotoğrafçilarin uğrak yeriydi etrafi betonla kaplandi1

Konuyla ilgili açıklama yapan  Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, yapının muhtarlık tarafından hijyen amacıyla yaptırıldığını söyledi. Cankaloğlu “Orası hayvan ve insanların ortak kullandığı bir alan, bu yüzden hijyen sorunları ortaya çıkıyordu. Her gün binlerce insan ziyaret ediyor. Muhtarlık kendi inisiyatifiyle ‘biraz çeki düzen verelim, insanlarla mandaları ayıralım’ kaygısıyla yaptırmış. Bizim orayla ilgili geniş kapsamlı bir peyzaj çalışmamız var ancak henüz hayata geçmedi” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fotoğrafçıların uğrak yeriydi, etrafı betonla kaplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir