Gazeteci Aygül’e yönelik saldırıya Bitlis’teki STK’lerden tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Bitlis’te bulunan çok sayıda STK, dün öğle saatlerinde Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı gazeteci Sinan Aygül’ün uğradığı saldırıyı kınamak ve dayanışma mesajlarını iletmek için Tatvan Yaşam Avm önünde basın açıklaması yaptı.


Dün öğle saatlerinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları tarafından saldırıya uğrayan Gazeteci Sinan Aygül için bugün Tatvan Yaşam Avm önünde basın açıklaması yapıldı.
Tatvan Belediyesi ile ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri nedeniyle defalarca gözaltına alınan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, dün Bitlis’in Tatvan ilçesinde Belediye Başkanı Emin Geylani’nin korumaları olan polis Engin Kaplan ve diğer boksör koruması Yücel Baysali tarafından saldırıya uğramıştı. Uğradığı saldırı sonucunda hastanede tedavi altına alınmış ve gece saatlerinde taburcu olmuştu.


‘Bu saldırı toplumun anayasal hakkına yönelik bir saldırıdır’


Aygül’e yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışma mesajlarını iletmek için bir araya gelen; Bitlis Gazeteciler Cemiyeti, Tatvan Ticaret Odası Meclisi, Kadim Aşiretler Federasyonu Bitlis İl Temsilciliği, Bitlis 6 Şubat Gönüllü Hareketi, Özgür-Der, Bitlis Medeniyet Platformu Bileşenleri, Bitlis Tekstil Sanayi ve İş adamları Derneği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası Tatvan İlçe Başkanlığı, TUTAP Bitlis İl Başkanlığı, Tatvan Şoförler Cemiyeti, Türkiye Aile Meclisi Bitlis İl Başkanlığı, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda basın mensubu yapılan saldırının sadece Aygül’e yönelik olmadığını, toplumun anayasal hakkı olan bilgi alma hakkına yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.


Bütün STK’ler ve gazeteciler adına basın açıklaması metnini okuyan Gazeteci Mustafa Yüzer, söz konusu saldırının faillerinin Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin koruması olan polis memuru ve belediye çalışanı olmasının vahim bir olay olduğunu aktardı.

Gazeteci Aygül’e yönelik saldırıya Bitlis’teki STK’lerden tepki! - 1000224772


‘Failler hakkında etkin soruşturma yürütülmeli’


Bu saldırının kamu gücüne dayalı bir saldırı olduğuna değinen Yüzer, “Halkın haber alma hakkı için mesai kavramı gözetmeksizin çalışan gazeteciler aynı zamanda kamu görevi yapmaktadır. Bin bir zorlukla görevlerini ifa eden Gazetecilere yapılan bu tür saldırılar kabul edilebilir bir durum değildir. Bu anlamda saldırıyı gerçekleştiren faillerin çalıştıkları kamu görevinden açığa alınmış olmaları ve adli mercilerce gözaltına alınmış olmaları bu saldırı için yeterli olmayıp failler hakkında etkin bir soruşturma yapılarak faillerin yargı önünde gerekli cezayı almalarını diliyoruz,” dedi.
Özgür bir toplumun ancak özgür basınla mümkün olabileceğine ve bu saldırının basına gözdağı vermek amacıyla yapıldığını aktaran Yüzer, açıklamanın devamında “Güpegündüz, şehrin ortasında eşkiyavarice yapılan bu saldırının gerçekleri yazan basını susturmak, gözdağı vermek, sindirmek ve korkutmaktan başka hiçbir amacı olamaz. Sebebi ne olursa olsun bir basın mensubunun doğrudan hedef alınmasını kabul etmediğimizi buradan bir kez daha açıkça ifade etmek istiyoruz. Yapılan bu saldırı halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yapılmış çirkin bir saldırıdır. Medya Faaliyetlerinin, ifade özgürlüğü hakkına yerleşik bulunduğu ve kamuoyunu ilgilendiren meselelere yönelik halkın bilgilenmesi hakkının temel şartını oluşturduğu unutulmamalıdır,” dedi.

Gazeteci Aygül’e yönelik saldırıya Bitlis’teki STK’lerden tepki! - 1000224768


‘Davanın takipçisi olacağız’


Söz konusu saldırının takipçisi olacaklarını da ifade eden STK Temsilcileri ve Basın Mensupları olayın öncesinde ve sonrasında olayla alakası olan herkesin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak Aygül’e dayanışma mesajlarını iletti.


Kürdistan Gazeteciler Derneği’nden saldırıya ilişkin açıklama


Tatvan’da yapılan açıklamanın ardından İsviçre’de bulunan Kürdistan Gazeteciler Derneği yazılı bir açıklama yaparak Aygül’e yönelik yapılan saldırıyı kınadı.
Kürdistan Gazeteciler Derneği yaptığı açıklamada, “Türkiye’de medyanın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği önemli bir mesele olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yaşanan olaylardan biri olan Gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırı, Türkiye’de gazetecilik mesleğinin maruz kaldığı zorlukları bir kez daha gözler önüne sermektedir. Kürdistan Gazeteciler Derneği olarak, bu olayı şiddetle kınıyor ve Türkiye’deki basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konularında derin endişelerimizi paylaşıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Aygül’e yönelik saldırıya Bitlis’teki STK’lerden tepki!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir