Gazeteci Maşallah Dekak’a kameralar önünde yapılan saldırıdan takipsizlik çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Rudaw Tv Temsilcisi Maşallah Dekak ile kameraman Mehmet Kanevi’ye yönelik yapılan saldırıdan takipsizlik kararı çıktı.

 

Diyarbakır’da 12 Ocak’ta meydana gelen olayda, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın temaslarını takip eden Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak ile kameramanı Mehmet Kanevi, kameraların önünde sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştı. Dekak’ın ve Kanevi’nin şikayeti üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyı gerçekleştiren M.K isimli kişi ile ilgili soruşturma başlattı.

 

‘Delil yok’ denildi

 

Yaklaşık iki buçuk ay devam eden soruşturmada, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı kararını verdi. Savcılık, dosyada bulunan bilgi ve belgelerin değerlendirildiğini belirterek, Dekak ve Kanevi’nin “soyut iddiaları” dışında dosyada bir delile rastlanmadığını belirterek, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

 

Dekak ve Kanevi’nin avukatları, önümüzdeki günlerde savcılığın kararına itiraz edecek.

 

Ne olmuştu?

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında 12 Ocak’ta Diyarbakır’a gelmiş, Sur İlçesi’ndeki Ulucami’de Cuma namazı kılmıştı. Babacan’ın temaslarını takip eden gazetecilerden Maşallah Dekak’ın yanına gelen M.K isimli şüpheli, “Aklınızı başınıza alın, burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, burada Kürtçe konuşamazsınız” diyerek hakaretlerde bulunmuştu. Gazetecilere saldırı kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

 

Sendikalar saldırıyı kınamıştı

 

Başta Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) olmak üzere, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Tunceli Gazeteciler Derneği ve birçok meslek kuruluşu Maşallah Dekak’a yapılan saldırıyı kınamış ve saldırganın cezalandırılmasını istemişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Maşallah Dekak’a kameralar önünde yapılan saldırıdan takipsizlik çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir