Gözaltına alınan zihinsel engelli gençten polisler şikayetçi oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan yüzde 70 zihinsel engelli M.P.’ye kelepçe takıldı, araçta biber gazı sıkıldı. Engelli olmasına rağmen karakola götürülen M.P.’den polisler şikayetçi oldu. 

Van’ın Beşyol Meydanı’nda polis aracına zarar verdiği gerekçesiyle darp edilerek gözaltına alınan yüzde 70 zihinsel engelli 22 yaşındaki M.P., dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Vücudunun bazı bölgelerinde darp izi görülen M.P.’ye “Yüzde ve boyunda yaygın hiperemi. Basit tedavi yöntemi ile giderilebilir. Hayati tehlikesi yoktur” yönünde sağlık raporu verildi. 

M.P.’nin gözaltına alındığı sırada darp edildiği yönde görüntülerinin sanal medyada yayınlanmasının ardından, gözaltı işlemini yapan polisler hem tutanak tuttu, hem de M.P.’den şikayetçi oldu. Polisler tutanakta, M.P.’nin kendilerine saldırdığını iddia etti. 

Polis aracında bulundukları sırada M.P.’nin elindeki soda şişesindeki sıvıyı araçlarına döktüğü ve küfür ettiğini iddia eden polisler, daha sonra soda şişesiyle araçlarına zarar verildiğini, bunun üzerine araçtan inerek gözaltı işlemi yaptıklarını kaydetti. M.P.’nin kendilerine mukavemet ettiğinibelirten polisler, “Şahsın gereklilik, elverişlilik ve orantılılık ilkeleri doğrultusunda direncini kıracak şekilde fiziki kuvvet uygulanarak araca alınmak istenmiş, şahıs etkin şekilde direnç göstermeye devam etmiş ve sahsın direncini kırabilmek adına maddi güç olarak kelepçe kullanılmıştır” şeklinde tutanak tuttu. 

Araç içerisinde biber gazı kullanılmış

Tutanağın bir bölümünde ise polislerin M.P.’nin direncini kırmak için araç içerisinde biber gazı kullandıkları da yer aldı. Rapor, ayrıca dün İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Hastaneye götürdük, engelli olduğu anlaşılınca ailesini arayarak kendilerine teslim ettik” açıklamasını da yalanlıyor. Raporda, hastanenin ardından M.P.’nin raporları olmasına rağmen İki Nisan Polis Karakolu’na götürüldüğü yer alıyor. 

Darp ettiler mağdur oldular!

Yaşananların ardından M.P.’yi gözaltına alan iki polis, “Mala zarar verme” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla M.P.’den şikayetçi oldu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | _zg_n1
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltına alınan zihinsel engelli gençten polisler şikayetçi oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Emniyet Müdürlüğü’nün “Hastaneye götürdük, engelli olduğu anlaşılınca ailesini arayarak kendilerine teslim ettik”
    Engelli bir şahsı ayırt edemeyecek kadar aklı melekesi olmayan emniyet mensuplarının görev yapmaları ne kadar doğrudur?

    Cevapla