Haberimiz ses getirdi: Kuveyt Konutları’ndaki kadınlara destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan ikinci deprem sonrası eşlerini kaybeden kadınlar kendileri için yapılan ve unutulan konutlarda yaşam mücadelelerini sürdürüyor. Kadınlar, Serhat News’e yaşadıkları sorunlarla seslerini duyurmuştu. Vanlı Amcan Derneği kadınların sesini duyarak, gıda yardımında bulundu.

Van’da, 2011 yılında yaşanan depremden sonra eşlerini kaybeden kadınlara Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu (IICO) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Edremit ilçesinde konutlar inşa edildi. İnşa edilen konutlar ve içerisine yerleştirilen kadınlar bir süre sonra unutuldu. Kadınlar konutlarda birçok sorunun yanı sıra maddi olarak da gelirlerinin asgari düzeyde olamamasından kaynaklı geçimlerini zor karşılayabiliyor. Geçtiğimiz hafta yaşadıkları sorunlar üzerine görüştüğümüz kadınların, seslerinin duyulması için taleplerini kamu oyununa yansıtmıştık.

Haberimiz ses getirdi: Kuveyt Konutları’ndaki kadınlara destek - kuveyt konutlar foto 2

Yaptığımız haberden sonra Van’da fenomeni olan Vanlı Amcan Derneği üyeleri Kuveyt Konutları’na giderek gıda kolisi yardımında bulundu. Burada konuşan dernek üyeleri, her türlü destekte bulunacaklarını söyledi.

‘Bundan sonrada ailelere destek olacağız’

Vanlı Amcan Derneği gönüllülerinden olan Rıfat Yıldız, yaklaşık 7 yıl önce derneği kurduklarını hatırlatarak, özellikle sosyal medya platformlarında çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Yıldız, “Sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi kişilerden aldığımız paylaşımlar doğrultusunda çalışmalara başlıyoruz. İş insanlarından ya da destekte bulunmak isteyen kişilerden aldığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine iletiyoruz. Haber olarak gördüğümüz ve Kuveyt Konutları’nda da yaşanan mağduriyeti göz önünde bulundurarak buradaki ailelere gıda yardımı yaptık. Kampanya üzerinden de elimizden geldikçe bundan sonrada destek olacağız” dedi.

Haberimiz ses getirdi: Kuveyt Konutları’ndaki kadınlara destek - Rifat Yildiz

Bir diğer dernek gönüllüsü Remzi Deniz ise dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi olan herkese gereken yardımı yaptıklarını belirtti. Deniz, Vanlı Amca olarak Türkiye’nin her yerinde olduklarını vurgulayarak, Kuveyt Konutları’nda yaşayan 40 ailenin bir takım ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

Haberimiz ses getirdi: Kuveyt Konutları’ndaki kadınlara destek - remzi deniz

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Haberimiz ses getirdi: Kuveyt Konutları’ndaki kadınlara destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir