Hakkari’de çok sayıda kişi yüksek gelir vaadiyle dolandırıldı: AEONİT

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de, çok sayıda kişinin, Amerika merkezli AEONIT’in yüksek getiri vaadiyle sunduğu uygulamaya para yatırdıkları için mağdur olduğu ortaya çıktı.

Hakkari’de çok sayıda kişi yeni nesil yöntemle dolandırıldı. Başlangıçta karlarını çeken bazı yatırımcılar sistemden karlı çıkarken, sonradan gelen ve daha fazla kazanç elde etmeyi amaçlayanlar ise paralarını çekmekte sorun yaşamaya başladı. AEONIT adlı uygulama üzerinden yatırım yapan birçok kişi, şirketin Amerika merkezli olduğuna ve yüksek getiri vaadine güvenerek paralarını yatırdılar. Ancak, son dönemde içeride biriken paralarını çekmek isteyen yatırımcılar çeşitli hatalar ve sorunlarla karşılaşmaya başladılar. AEONIT adlı şirketin dolandırıcılık amacı güttüğü iddiaları, yatırımcıları daha da tedirgin ediyor. Mağdurlar, kaybettikleri paraların geri ödenmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Hakkari’de çok sayıda kişi yüksek gelir vaadiyle dolandırıldı: AEONİT - aeonit1

Hacker saldırısı iddiası

Şirkete ait Telegram kanalından yapılan açıklamada “Aeonit, bilinmeyen kaynaklardan gelen bilgisayar korsanları tarafından kötü niyetli saldırıya uğradığından, kullanıcıların fonlarının güvenliğini sağlamak amacıyla tüm para çekme başvuruları reddedildi” dendi. Sözde hacker saldırılarında sunucularındaki kullanıcı bilgilerinin kaybolduğunu iddia eden şirket, kullanıcı bilgilerinin geri yüklenebilmesi için hesaba bağlı cüzdan üzerinden 50 USDT veya daha fazlasının yüklenmesini istedi.

Sosyal medya paylaşımında şirketin dolandırıcılık yapmış olabileceği belirtilirken, şirketin son vurgunu yapmak için Şükran Günü kampanyası düzenlediği, yatırımcıların yatırdığı miktar kadar ödül kazanabileceği bir etkinlik düzenlediği görüldü. Bu etkinliğe göre 5200 dolar yatıran bir kişi 5200 dolar kazanarak parasını 10400 dolara çıkarabilecekti. Sosyal medyada bunun tam anlamıyla bir ponzi sistemi olduğu öne sürülmüştü ve anlaşılan bu tespit doğru çıktı. Bu tür durumlarla karşılaşan kişilerin derhal ilgili yerel otoritelere başvurması, dolandırıldıklarından şüphelendikleri platformları rapor etmeleri ve hukuki önlemleri almak adına bir avukattan yardım almaları önem arz ediyor. Ayrıca, bu tür dolandırıcılık vakalarını bizlere bildirebilir, diğer potansiyel mağdurları uyarabilir ve dikkatlerini çekebilirsiniz.

PONZİ nedir?

Ponzi şemaları, yatırımcılardan gelen yeni paralarla eski yatırımcılara getiri ödemesi yaparak sürekli olarak büyümeye çalışan dolandırıcılık türleridir.

Hakkari İl Sesi Ekonomi Editöründen Uyarı

Bu tarz yatırım veya para kazanma sistemleri genellikle dolandırıcılık şemalarına benzer ve yatırımcıları maddi kayıplara uğratabilir. Yatırım yapmadan önce dikkatlice araştırma yapmanız önemlidir. Özellikle aşağıdaki konulara dikkat etmelisiniz:

Belirsiz Getiri Vaadi

Eğer bir yatırım veya kazanç sistemi size çok yüksek ve garantili getiriler vadederse, bu genellikle gerçekçi olmayan bir sözdür. Finansal piyasalarda herhangi bir yatırımın getirisi belirsizdir ve yüksek getiri genellikle yüksek riskle ilişkilidir. Referanslar ve Network Marketing: Bazı dolandırıcılık şemaları, yeni yatırımcıları çekmek için mevcut yatırımcıların referanslarını kullanır. Bu tür sistemlere dahil olan kişilere komisyon veya prim ödemesi yapılır. Bu, genellikle “network marketing” veya “çok seviyeli pazarlama” olarak adlandırılır. Ancak, bu tür yapılar sıklıkla piramit şemalarına benzer ve uzun vadede sürdürülemez. Lisans ve Düzenlemeler: Güvenilir finansal hizmet sağlayıcıları, genellikle ilgili regülasyonlara tabi olarak faaliyet gösterir ve lisanslıdır. Eğer bir firma lisanssız veya düzenleme dışı bir şekilde faaliyet gösteriyorsa, bu büyük bir uyarı işareti olabilir. İnceleme ve Geri Bildirimler: İnternette bu tür sistemlerle ilgili yapılmış incelemelere ve geri bildirimlere göz atmak önemlidir. Ancak, bu incelemelerin de manipüle edilebileceğini unutmayın.

Güvenilir kaynaklardan, bağımsız incelemelerden ve kullanıcı deneyimlerinden bilgi almak önemlidir. Anonim veya Şüpheli İletişim: Şüpheli yatırım sistemleri, genellikle bilgi saklama veya kimliklerini gizleme eğilimindedir. Eğer bir yatırım teklifi anonim veya şüpheli bir şekilde iletiliyorsa, dikkatli olunmalıdır. Unutmayın ki her yatırımın belirli bir riski vardır ve yüksek getiri vaadi genellikle yüksek riski işaret eder. Paranızı yatırmadan önce, yatırım yapmayı düşündüğünüz şirketi ve sistemleri detaylı bir şekilde araştırmak önemlidir. Eğer şüphe duyuyorsanız, finansal danışmanınızdan veya yetkili bir finansal kuruluştan profesyonel yardım almanız önerilir. Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi

Serhat News

Tepki Ver | sinirli9
3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
9
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de çok sayıda kişi yüksek gelir vaadiyle dolandırıldı: AEONİT

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 10:34

    […] “Bahis oynatma” ve “kara para aklama” iddialarıyla, İzmir Merkezli Hakkari dahil 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-7” operasyonunda 52 kişi gözaltına alındı. […]

    Cevapla
  2. Avatar

    Cargen öncü hayat güvenilir gayri menkul adlı 3birlesik şirket tarafından yüklü miktarda dolandirildik yüksek kar vaadiyle dolandirildik hepsi kaçtı çok mağdur var Antalya Alanya’da şubeleri

    Cevapla