Hakkari’de gözaltılar protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kent genelinde yapılan operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Yeşil Sol Parti Milletvekili Onur Düşünmez, “Yurttaşlar gözaltılarla kriminalize edilmeye çalışılıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari İl Örgütü kentteki gözaltılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Barış Anneleri, Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekilleri Vezir Parlak, Onur Düşünmez, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

‘Anneler ve fiziki engeli olanlar gözaltına alındı’

Basın açıklamasında konuşan Milletvekili Onur Düşünmez, her yıl 15 Ağustos’ta Hakkari’de onlarca kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Yurttaşların gözaltılarla kriminalize edilmeye çalışıldığını belirten Düşünmez, “Gözaltına alınanlar arasında yaşlı annelerimizin yanı sıra fiziki engeli olan kişiler de var. Nezarethaneler yetersiz, bu insanlar için sağlıklı bir alan yok. Bu kişiler çağrı üzerine davet edilseydi, gidip ifade verirlerdi, fakat şafak operasyonlarıyla bu insanlar gözaltına alındı” şeklinde konuştu.

Gözaltıların hukuksuz olduğunu söyleyen Düşünmez, “Fiziki koşulların yetersizliği, nezaretlerin hijyenik olmayan durumu bir işkencedir. Şafak operasyonlarıyla, yaşlıların, annelerin gözaltına alınması kabul edilebilir durum değildir. Bu soruşturmadan bir şey çıkmayacağını biliyoruz. Bu operasyonlar 15 Ağustos’a denk getirilmiş ve kriminalize edilmeye çalışılan bir operasyondur. Her 15 Ağustos’ta insanlar gözaltına alınır, daha sonra serbest bırakılır” sözlerini kullandı.

Düşünmez’in konuşmasının ardından kitle, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de gözaltılar protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir