Hakkari’de patlayıcıyla yakalanan polis ve 4 kişiye hapis cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 Mart 2022 yılında aracında patlayıcı yakalanan polis memuru A.K’ye ve yargılanan diğer 4 sanığa hapis cezası verildi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 Mart 2022 de polis kontrol noktasında, İstanbul’da görev yapan polis memuru A.K’nin kullandığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcı madde ele geçirildi.  Polis memuru A.K 2 günlük gözaltı sürecinin ardından 22 Mart’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. 19 ay 29 gündür cezaevinde tutuklu bulunan polis memuru ve 4 sanığın Hakkari 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması görüldü. 

Savcılıktan cezalandırma talebi

Duruşmaya “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “terör örgütüne silah sağlama” ve “tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması” suçlarından yargılanan sanıklar ile avukatları katıldı. Görülen duruşmada savcılık makamı, esas hakkındaki mütalaasında atılı suçu işledikleri sabit olan sanıkların cezalandırılması talebinde bulundu. 

Polis A.K: Terörle mücadele operasyonlarında yer aldım

Sanık polis memuru A.K, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Uzun süre polislik mesleğini yerine getirdim. Bu sürede bir suça karışmadım. Terörle mücadele operasyonlarına katıldım. Benin terör örgütü ile bir bağlantım yoktur. İlk yakalandığım anda bildiklerimi anlattım. Benim suç işleme kastım bulunmamaktadır. Tek bir hata yaptım, kaçakçılık işine bulaştım ancak bu suçu bilerek ve isteyerek yapmadım. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum.” dedi.  

Sanıklara hapis cezası verildi

Diğer sanıklar da atılı suçlamayı kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu. Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, “terör örgütüne silah sağlamak” suçundan polis memuru A.K’ye 21 yıl, diğer 4 sanığa 17 yıl 6’şar ay hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de patlayıcıyla yakalanan polis ve 4 kişiye hapis cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    25 Kasım 2023, 13:08

    […] haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 kişi […]

    Cevapla