HDP Ardahan 4. Olağan Kongresi gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Ardahan İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi’nde konuşan HDP’li Garo Paylan, Ermenistan-Türkiye sınır kapısının kapalı olmasına dikkat çekerek, “Kapının açılmaması halkı cezalandırmaktır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ardahan İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi,  Dursun Akçam Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Kongreye, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve çok sayıda partili katıldı.  

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Yıllardır zulüm görüyoruz, ancak baskılara rağmen halkımız salonları dolduruyor. Bize yapılan baskının yüzde biri, başka bir partiye yapılsaydı o partiden geriye bir şey kalmazdı. Süleyman Soylu, ‘HDP artık miting bile yapamıyor’ diyordu. Salonlarımız dolu, gelip görsün” dedi. 

Ardahan’da farklı kimliklerin yaşadığını söyleyen Paylan, “Ermenistan-Türkiye sınır kapılarının hemen açılması gerekiyor. Kapının açılmaması halkı cezalandırmaktır. Bunlar halkın bir araya gelmesini ve kaynaşmasını istemiyorlar. Hepimiz bu topraklar hakikatine dönsün istiyoruz. Ama ırkçı düşünce buranın sadece Türk’ün olduğunu söylüyor, ancak burası tüm halklarındır” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde, Erhat Atak ve Dilan Hoş HDP Ardahan İl Örgütü eşbaşkanlığına seçildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Ardahan 4. Olağan Kongresi gerçekleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir