HDP Eş Genel Başkanları: Halkımız kimi destekleyeceğini zaten biliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceklerini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını, halkın bu ismi zaten bildiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları, seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere toplandı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Sancar, “Rejimin oyunlarına karşı bizler de hazırlıklarımızı hiçbir dönem aksatmadık” vurgusu yaparken; Buldan ise, “100 milletvekili ile parlamentoda olma hedefiyle seçimlere hazırlanıyoruz” mesajı verdi.

Toplantıda, aday çıkarmayacağı açıklanan HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceği sorusu gündeme geldi. Soruyu yanıtlayan Pervin Buldan, yakın zamanda isim olarak kimi destekleyeceklerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

‘Türkiye’de değişimden ve dönüşümden yanayız’

Buldan, “Tutumumuzda bir değişiklik yaparak bu ülkeyi daha demokratik daha özgürlükçü gerçekten tüm mağduriyetlere karşılık verecek bir anlayışın ve zihniyetin yerleşmesi için tutumumuzu gözden geçirdiğimizi dün ifade ettik ve deklare ettik. Evet, bir isim açıklamadık. Ancak, biz Türkiye’de değişimden ve dönüşümden yanayız.

‘Önümüzdeki günlerde ismi açıklarız’

Biz demokrasinin kazanmasını istiyoruz. Biz Türkiye’de özgürlüklerin, adaletin ve hukukun kazanmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda cumhurbaşkanı adayları içerisinde buna en uygun olan ismi destekleyeceğimizi de önümüzdeki günlerde de muhtemelen isim bazında da ifade ederek kararımızı daha net bir şekilde de kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

‘Halkımız kimi destekleyeceğimizi biliyor’

Desteklenecek adayın isminin netleşmesi ile ilgili yinelenen soruya yanıt veren Buldan, “Şu an en demokrat aday hangisiyse bence insanlarımız, halkımız onu biliyor” ifadesini kullandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP Eş Genel Başkanları: Halkımız kimi destekleyeceğini zaten biliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir