HDP’ye saldırı protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silahlı saldırıya uğrayan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Altındağ ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Dilbaz Temel, yaşanan durumun AKP-MHP iktidarının ayrıştırıcı ve ötekileştirici politikası nedeniyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Saldırıyla ilgili bilgi veren Temel, “18 Temmuz gece yarısı saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Altındağ ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunulmuştur. İlçe binamızın kapalı olduğu bir saatte saldırıda bulunulmuş olması, geçmiş dönemde yaşanan benzer saldırılarda olduğu gibi yaşanabilecek olası can kayıplarını engellemiştir. İlçe binamızın camları kırılmış, içeride maddi hasarlar oluşmuştur” diye konuştu.

Olaya ilişkin bütün hukuki haklarını kullanacaklarını söyleyen Temel, şöyle konuştu:

“Biz buradan tüm muhalif kesimlere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; HDP’nin yanında durmazsanız, yarın sıra size de gelecektir. Olayla ilgili ilçe yönetim kurulu olarak, ilgili savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunacak ve bütün hukuki haklarımızı kullanacağız. Bugün partimize sıkılan bu kurşun, sadece bize değil, Türkiye demokrasisine sıkılmıştır. Bu saldırıların bizi korkutacağını düşünenler yanılıyorlar. Bu tarz saldırılarla bizleri yıldırabileceklerini düşünenlere sesleniyoruz, dün korkmadık, bugün korkmuyoruz, yarın da korkmayacağız.” (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’ye saldırı protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir