Hiranur Vakfı baskını sonrası baba Gümüşel de gözaltına alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızı H.K.G.’yi 6 yaşında “evlendiren” ve cinsel istismara maruz bırakılmasına göz yuman Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel de gözaltına alındı.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel‘in kızını 6 yaşındayken evlendirmesi ve çocuğun uzun yıllar cinsel istismara maruz kalması üzerine açılan davada, Yusuf Ziya Gümüşel de hakkında alınan yakalama kararının ardından gözaltına alındı.

Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önceki gün, bakanlık olarak sanıklar hakkında tutuklama talep ettiklerini söylemişti. Çocuğun “evlendirildiği” Kadir İstekli de dün gözaltına alınmıştı.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar vermişti. Yusuf Ziya Gümüşel bu sabah gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

İstanbul’da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kadir İstekli’nin “nitelikli cinsel saldırı” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in de “çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istenmişti.

Savcı kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla, iddialarla ilgili 2012’de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiği belirtilen savcı hakkında HSK’ye inceleme izni vermişti.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatılmış ve müfettiş görevlendirilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hiranur Vakfı baskını sonrası baba Gümüşel de gözaltına alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir