Hiranur Vakfı ‘Tecavüz Davası’nda ceza çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’nin Kadir İstekli ile evlendirerek tecavüze maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın karar duruşmasında, 3 sanığa 66 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı‘nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi “müridi” Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirmesi ve tecavüze maruz bırakılmasıyla ilgili açılan davanın 7’nci duruşması İstanbul’daki Kartal Anadolu Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu yargılanan İstekli ile Gümüşel, duruşmada hazır bulundu.

İddia makamı, sanıkların cezalandırılmasını talep ederken, mahkeme, karını açıklamadan önce yayın yasağını kaldırdı. Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, “Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan Kadir İstekli’ye 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, tutuklama kararıyla birlikte tutuksuz yargılanan Fatıma Gümüşel hakkında yakalama kararı çıkardı.

Ne olmuştu?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., 6 yaşındayken 29 yaşındaki “mürit” Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını söyleyen H.K.G, bunun kendisine bir oyunmuş gibi anlatıldığını aktardı.  

Şikayet üzerine soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. İddianamede, Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün; baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Davanın görülen ilk duruşmasında mahkeme heyeti, gizlilik kararı alarak yayın yasağı getirdi. Davanın 6’ncı duruşması ise Yusuf Ziya Gümüşel’in vekillikten çekilen avukatı yerine gelen yeni avukatın savunma yapmak için süre talep etmesi üzerine ertelendi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hiranur Vakfı ‘Tecavüz Davası’nda ceza çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir