İçişleri Bakanlığı’ndan MHP’li Kağızman Belediyesi’ne soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danıştay 1.Daire Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve diğer belediye yöneticileri hakkında evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak, imarda usulsüzlük iddiası nedeniyle soruşturma izni verdi.

Danıştay 1. Dairesi, son olarak Şahin dere Mahallesi eczaneler Caddesi’nde bulunan 133 ada ve 38 parsellik alana izinsiz olarak imara müdahale edilmesine iddiasına ilişkin İçişleri Bakanlığı yargılanmasının yolunu açtı.

Bu kamu görevlileri hakkında yapılan başvuruda, “Bazı arsalara izinsiz olarak müdahale etmek, bedelini ödemeden toprak almak, taşınmazla ilgili icradan kaçınma amacıyla içeriği itibarıyla gerçeğe aykırı sahte encümen kararı düzenlemek, tapuda vasiyet şerhli olan taşınmazların mevzuata aykırı olarak terkini için talepte bulunmak” iddiaları nedeniyle soruşturma yapılması istenmişti.

Bu Kapsamda Kağızman Belediyesi Başkan ve meclis üyeleri. Fen işleri, Harita Mühendisleri olmak üzere 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma yapılmasına izin vererek yargı yolunu açtığı iddia edildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanlığı’ndan MHP’li Kağızman Belediyesi’ne soruşturma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir