İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı yiyecekler besin öğesi fazla içermediği halde ciddi kilo alımına sebebiyet veriyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, “Elzem aminoasitler, diyet lifi, vitamin veya mineral kaynağı çok içermezken yüksek kalori içerir. Bu da kilo alımına yol açar” dedi. Gülşen, kilolu ve kilo almaya müsait bireylerin tüketmemesi gereken besinleri sıraladı.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, bazı yiyeceklerin fazla besin öğesi içermemesine rağmen ciddi kilo alımına yol açtığını söyledi.

Gülşen, “Bu yiyecekler insan vücuduna ve sağlığına fayda sağlamazken, yağ oranını artırdığı için iç organların yapısını bozar ve buna bağlı olarak sağlığı olumsuz etkiler. Kilolu olan ve kilo almaya elverişli olan insanların kesinlikle bu gıdaları tüketmemesi gerekir. Normal insanların ise ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir” dedi.

İşte tüketmeden önce bir kez daha düşünmenize yol açan o besinler:

Margarin

Gazlı içecekler

Meyve suları

Cips

Soslu tuzlu kuruyemişler

Makarna

Noodle

Beyaz ekmek

Krem çikolatalar

Fındık ezmesi

Kahve karışımları

Hazır ve paketli soslar

Fast food

Çikolata, kek, bisküvi ve her türlü paketli gıda

İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler - 1704117168609 pexels pixabay 45202 İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler - 1704117002706 pexels engin akyurt 2347311

Bunlar gibi yetersiz besin öğesine sahip gıdalar, herkes için kaçınılması gereken vücut sağlığına yararı olmayan ultra sağlıksız yiyeceklerdir.

Porsiyon miktarına dikkate edilerek tükeilmesi gereken gıdalar:

Ayçekirdeği, kabak çekirdeği gibi yağlı tohumlar

Sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri

Fındık ezmesi, Krema

Bal, kaymak, tahin, pekmez, reçel ve marmelatlar

Hayvansal yağlar

Sakatatlar

Patates

Pirinç

İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler - 1704118016264 pexels mart production 8108145 İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler - 1704117829734 pexels pixabay 357576

 

Bu gıdalar yeterli ve dengeli tüketildiğinde zarar vermez ama en ufak porsiyon aşımında vücuda yağ olarak depolanır ve vücut sağlığını bozar. Bu sebeple yeterli ve dengeli tüketilmesi gerekmektedir.

(Habertürk)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşte hızlı kilo aldıran yiyecekler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir