Kars ve Hakkari’de kadınlar: Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel için Kars ve Hakkari’de yapılan açıklamada, “Nagihan’ın ruhuyla ve onun mirasıyla mücadelemizi büyüteceğiz” mesajı verildi.  

Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde dün uğradığı silahlı saldırı sonunu katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel için kadınlar Kars ve Hakkari’de alanlara çıktı. “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla bir araya gelen kadınlar, “mücadele” mesajı verdi. 

TJA, Kars’ta HDP binası önünde açıklama yaptı. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan’ın yanı sıra çok sayıda partili açıklamaya katıldı. HDP’li Orhan, Akarsel’in kadın özgürlük mücadelesinin öncülerinden olduğunu ifade etti.

Kars ve Hakkari’de kadınlar: Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğiz - kars nagihan katledilmesi aciklama

‘Nagihan’a sıkılan kurşunlar tüm kadınlara sıkılmıştır’

Orhan, “Bu tekçi, cinsiyetçi ve faşist rejimler, her zaman ses yükselten, itiraz eden, özgürlüğü ve eşitliği savunan, özellikle de kadın özgürlük mücadelesi yürütenlere karşı tahammülsüzdür. Bu nedenle yıllardır baskı ve zulümlere rağmen geri adım atmadan, jineoloji çalışmalarıyla kadınların sesi olan Nagihan’a sıkılan kurşunlar tüm kadınlara sıkılmıştır. Ne onun kalemi, ne mücadelesi, ne duruşu noktasında asla geri adım atmayacağız” diye konuştu. 

 Açıklama, “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla son buldu.

Hakkari’de de kadınlar alanlara çıktı  

HDP Hakkari İl Örgütü de, parti binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda partili katıldı. HDP Hakkari Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, “Kadınları susturmaya ve sindirmeye çalışanlara karşı cevabımızı, özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri adım atmayarak vereceğiz” dedi.

Kars ve Hakkari’de kadınlar: Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğiz - hakkari yuksekova aciklama

Yüksekova

Yüksekova’da yapılan açıklamaya da çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada katledilen Akarsel’in fotoğraflarının bulunduğu dövizler ve “Jin, jiyan, azadî” yazılı pankartlar taşındı. ÖHD’li avukat Cevahir Ağralı, “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla gerçekleşen devrimlere öncülük eden kadınların hedef alındığını kaydetti.

Kars ve Hakkari’de kadınlar: Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğiz - hakkari yuksekova aciklama1

Ağralı, “Kadın yoldaşlarımızın hedef alınması, katledilmesi elbette ki şaşırtıcı değil. Ölüm, kan, katliam ve talan üzerinden kendini var eden iktidar aklı, anlamlı bir yaşamı inşa eden kadınlara karşı yüzyıllardır savaş açmıştır” dedi.

 Açıklama, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî bexwedana jinan” sloganlarıyla son buldu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars ve Hakkari’de kadınlar: Nagihan’ın mücadelesini büyüteceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir