Van’da öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar Meclis gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, okulların açılmasıyla birlikte Van’da öğrencilerin yaşadıkları sorunları meclis gündemine taşıdı.

Van’da okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadıkları sorunlar Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu. Sarısaç, derslik ve öğretmen ihtiyacının yanında okullardaki teknik olanakların eksikliği, hijyen ve ulaşım gibi sorunların hala çözüm beklediğine dikkat çekti.  

Çaldıran’da otostopla okula giden öğrenciler

Özellikle Van’da taşımalı eğitim konusunda öğrencilerin ciddi mağduriyet yaşadığını kaydeden Sarısaç, dün gündeme taşıdığımız Çaldıran’da servis olmaması nedeniyle otostop çekerek okula gitmek zorunda kalan çocukların durumuna dikkat çekti.

Sarısaç,“Çaldıran’da Buğulukaynak (Kel) ve Salahane(Selexane) köyleri başta olmak üzere birçok köyde taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerin ilçe merkezindeki okullara taşınmadığı belirtilmektedir. Bu nedenle öğrenciler; sabahın erken saatlerinde yola çıktıklarını, otostop ile okullarına varmaya çalıştıklarını, derslere yetişemediklerini ve yollardaki tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını aktarmışlardır. Çaldıran’da okul servisi sayısının çok az olduğu, taşıma ihalesini alan firmaların sorumluluklarını yerine getirmediği ve öğrencilerin sağlıklı ve güvenli koşullarda taşınmadığı ortadadır. Aynı şekilde şikâyet ve taleplere rağmen il-ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile mülki amirlerin bunları dikkate alarak çözüm üretmediği, gerekli denetimleri yapmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

Sarısaç, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e cevaplaması üzere şu soruları yöneltti:

“* Van ilinin Çaldıran ilçesinde yaşayan öğrencilerin okul servisi olmadığı için okula gidemediklerinden haberdar mısınız? Öğrencilerin ve velilerin şikâyetleri neden gündeme alınmamaktadır?

* Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Buğulukaynak (Selexane) köyünde yaşayan öğrencilere okul servisi verilmemesinin sebebi nedir? Öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlanması amacıyla herhangi bir adım atılacak mıdır?

* Van’ın Çaldıran ilçesinde taşıma hizmeti veren okul servisi sayısı kaçtır? Okul servisi olmayan köy var mıdır?

* Van’ın Çaldıran ilçesinde kış mevsiminin başlamasıyla öğrencilerin taşımalı eğitimde sorun yaşamaması için alınan tedbirler nelerdir? Okul servislerinin denetimi hangi sıklıkla ve nasıl yapılmaktadır?

* Van’da 2022 – 2023 eğitim ve öğretim döneminde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısı kaçtır? Öğrenci ve okul servisi sayılarının ilçelere göre dağılımı nedir?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar Meclis gündeminde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir