Kars’ta bir kedide kuduz tespit edildi: Bir köy karantinaya alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kağızman’a bağlı Denizgölü köyünde geçtiğimiz hafta kuduz vakasına rastlanmasının ardından, ilçe merkezi ve tüm köylerde hayvanlara yönelik aşılama çalışması başlatıldı.

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü köyü, geçtiğimiz hafta ölen bir kedide kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Denizgölü köyünde bir kedinin saldırgan hareketleri ve ani ölümü üzerine köylüler, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Kars'ta bir kedide kuduz tespit edildi: Bir köy karantinaya alındı - AA 20221129 29587066 29587063 KARSTA BIR KOY KUDUZ NEDENIYLE KARANTINAYA ALINDI

Köye giden ekiplerin kediden aldığı numune, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Buradaki analiz sonucunda kedide kuduz virüsü tespit edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu kararıyla karantinaya alınan köyde, hayvanlara kuduz aşısı yapıldı.

İlçe genelinde aşılama çalışması başlatıldı

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, kuduz vakasından sonra ilçe genelinde aşılama çalışması başlattı. Denizgölü köyü ve çevresindeki yerleşim yerlerindeki kedi ve köpekleri aşılayan ekipler, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kars'ta bir kedide kuduz tespit edildi: Bir köy karantinaya alındı - AA 20221129 29587066 29587061 KARSTA BIR KOY KUDUZ NEDENIYLE KARANTINAYA ALINDI

Köylerdeki okullarda da çocukları sahipsiz hayvanlara yaklaşımlarıyla ilgili bilgilendiren ekipler, ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerdeki kedi ile köpekleri aşılamak amacıyla çalışma yapıyor. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta bir kedide kuduz tespit edildi: Bir köy karantinaya alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir