Kars’ta DEM Parti’ye Valilik engeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ta DEM Parti’nin seçim konvoyunun kente toplu bir şekilde girmesine izin verilmedi. Jandarma engeline takılan konvoy dağıtılarak farklı noktalardan kente giriş yaptı.

 

DEM Parti, düzenlediği halk toplantısı ile Kars ve Digor Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Davul zurnalarla karşılanan eş başkan adayları sloganlarla il başkanlığına girişi yaptı.

Kars Belediye Eş Başkan adayları Arzu Derman Savaş ve Kenan Karahancı ile Digor Belediye Eş Başkan adayları Ülker Özadikti ve Adem Oyman’ı DEM Parti Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönen tanıttı.

Gazete Münevver’in haberine göre Kars Valiliği kentte 5 günlük eylem etkinlik yasağı ilan etti, yasaktan dolayı DEM Parti’nin etkinlik için salon kiralamasına müsaade edilmedi.

Kars Valiliği’nin kararına tepki gösteren Kars Belediye Eş Başkan adayı Arzu Derman Savaş, “Bizi demoralize etmeye çalıştılar, yolumuzu kestiler, arkadaşlarımızı Kars’ın değişik bölgelerine  yönlendirmeye çalıştılar çünkü gücümüzden korktular. Ama biz demoralize olmadık, tam tersine inadına gülüyoruz ve bizim gücümüzden korktuklarını düşünüyoruz. Bu antidemokratik tutumlar bize kazandırıyor, onlar kaybedecek ve kaybetmeye mahkumdurlar. Bizler gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Bizler güçlüyüz, haklıyız ve haklı olduğumuz için kazanacağız. Şunu çok iyi bilsinler ki kayyımlarla ördükleri gri duvarları kadının rengi olan mora boyayacağız,” dedi.

dem-36

Kars İl Eş Başkanı Seyfettin Gönen İse Valiliğin kararına tepki gösterdi.

Gönen, “Dün akşam müzakereye çağrıldık. Etkinlik için kiraladığımız salonu iptal ettiler. 5 günlük etkinlik yasağı getirdiler. Akşam yapılan müzakere toplantısında aday tanıtım etkinliğimiz için salon toplantısına izin vermeyeceklerini belirterek konvoya müdahale etmeyeceklerini söylediler. Sabah emniyet ile yaptığım görüşmelerde konvoyun engellenmeyeceği söylendi. Sonra bizi arayıp valiliğin konvoya izin vermeyeceğini bildirdiler. Konvoyumuzu böldüler ve 2-3 araç halinde girmemize izin verdiler. Bize karşı bir tahammülsüzlük var. Faşizmle mücadele edeceğiz, geri adım atmayacağız,” dedi.

(Gazete Münevver)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta DEM Parti’ye Valilik engeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir