Kayyım Van’ı kaderine terk etti: Altyapı çöktü evler su altında kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da etkili olan yar yağışından dolayı dereler taşarken, evler su altında kaldı. Kentin birçok noktasına da su ve elektrik verilemiyor.

Kayyım ile yönetilen Van’da yağışla birlikte hayat durma noktasına geldi. Yer yer kar ve yağmurun etkili olduğu kentte özellikle tarihi Şamram Kanalı’nın taşmasından dolayı başta: Emin Paşa, Şabaniye, Fidanlık olmak üzere birçok mahallede evler su altında kaldı. Yağıştan sonra kopan elektrik hatları onarılmazken, bazı mahallelere ise içme suyu dahi verilmiyor.

Eminpaşa Mahallesi suya gömüldü

Yağıştan en fazla etkilenen mahallelerden biri de Eminpaşa Mahallesi oldu. Şamram Kanalı’nın altında yer almasından dolayı mahallede onlarca ev su altında kaldı. Yurttaşların bütün aramalarına rağmen ekipler olay yerine gelmeyince; yurttaşlar ev ve işyerlerine dolan suyu kendi imkânlarıyla tahliye etmeye başladı. Yaşananlara isyan eden mahalle sakinleri evlerinde oturamaz duruma geldiklerini söyledi.

Kent elektriksiz kaldı

Yağıştan sonra kentin birçok noktasında enerji hatlarının kopmasından dolayı yurttaşlar elektriksiz kaldı. Özellikle doğalgaz ile ısınan evlerde çaresiz kalan yurttaşlar, evlerinde soba yanan akrabalarının yanına taşınmaya başladı. VEDAŞ ise yurttaşlardan, kopan elektrik hatlarından uzak durarak ekiplere haber vermelerini istedi.

VASKİ ihbarlara müdahale etmiyor

Kent genelinde en büyük tepki ise Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) yönelik oldu. Altyapının çökmesinden dolayı VASKİ’ye yüzlerce ihbar yapılırken, VASKİ’nin ihbarlara müdahale etmemesi tepkilere neden oldu. Birçok yurttaş sosyal medya hesabından yaşadığı mağduriyeti paylaşarak, VASKİ’ye çözüm üretmesi için talepte bulundu.

Kentte yağış devam ederken Şamram Kanalı’nın yer yer taşkınlara neden olması yeni felaketleri beraberinde getirmeye devam ediyor.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayyım Van’ı kaderine terk etti: Altyapı çöktü evler su altında kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir