Muş’un tekstil fabrikasından 11 ülkeye ürün gönderiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’ta desteklerle kurulan tekstil fabrikasında üretilen ürünler, 11 ülkeye satılıyor.

İzmirli girişimci Kadir Gül, 4 ay önce teşviklerden yararlanarak Sungu beldesinde 5 bin metrekare alanda fabrika kurdu. Kısa sürede üretime başlayan ve ilk etapta 180 kişiyi istihdam eden Gül, Muşlu gençlerin ve kadınların ürettiği ürünleri birçok ülkeye göndermeye başladı.

Muş'un tekstil fabrikasından 11 ülkeye ürün gönderiliyor - AA 20230803 31829658 31829650 MUSTA KURULAN TEKSTIL FABRIKASINDAN 11 ULKEYE URUN GONDERILIYOR
FOTO: AA

Geçen yıl Muş’a gelerek Vali İlker Gündüzöz’e fabrika kurma talebini ilettiğini belirten Gül, “Valilik tarafından tahsis edilen 5 bin metrekare alana fabrikamızı kurduk. 4 ay önce üretime başladık. 400 kişi istihdam etmeyi ve günde 6 bin pantolon üretmeyi hedefliyoruz. Ürünleri Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Danimarka ve Yunanistan başta olmak üzere 11 ülkeye gönderiyoruz. Hedefimiz büyük. İnşallah bu istihdam sayısına yılsonuna kadar ulaşırız” diye konuştu.

Muş'un tekstil fabrikasından 11 ülkeye ürün gönderiliyor - AA 20230803 31829658 31829647 MUSTA KURULAN TEKSTIL FABRIKASINDAN 11 ULKEYE URUN GONDERILIYOR 1
FOTO: AA

Dikimin yanı sıra boya ve yıkama için de kendilerine yer tahsis edildiğini dile getiren Gül, her iki kısmın da faaliyete girmesiyle istihdamın artacağını ifade etti.

Fabrikada çalışan 4 çocuk annesi Zeynep Aydın da daha önce çalışmadığını, burada hem meslek öğrendiğini hem de elde ettiği gelirle çocuklarının eğitimine katkı sağladığını belirtti. Aydın, “Başka bir gelirim yok. Daha önce tekstilde çalışmayı çok istiyordum. Burası kadınlar için bir ekmek kapısı oldu. İşe başladıktan sonra çocuklarıma daha rahat bakabiliyorum” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’un tekstil fabrikasından 11 ülkeye ürün gönderiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir