Otobüs kazasında 16 kişi yaşamını yitirmişti: Şoföre 16 yıl 8 ay ceza

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antep’te 16 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili açılan davada, otobüs sürücüsü Abdülkadir Memiş hakkında “iyi hal” indirimi uygulanarak, 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 

Antep-Nizip otoyolunda, 20 Ağustos 2022 tarihinde bir yolcu otobüsün itfaiye, ambulans ve bir canlı yayın aracına çarpmasıyla meydana gelen kazada 16 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Kazayla ilgili başlatılan davanın karar duruşması Nizip 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık ve müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu otobüs şoförü Abdulkadir Memiş cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Memiş, savunmasında yaşanan kazanın “kasıt” içermediğini belirterek, “Trafik ekipleri yol güvenliğini yeterli sağlamadı” diye belirtti. 

16 yıl hapis cezası

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, otobüs şoförü Memiş’e, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 20 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra “iyi hal” indirimi uygulayan heyet, cezayı 16 yıl 8 aya indirerek, tutukluluk halin devamına karar verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Otobüs kazasında 16 kişi yaşamını yitirmişti: Şoföre 16 yıl 8 ay ceza

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir