Şemsettin Bozkurt, HDP’nin Belediye Başkan adayı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala sosyal medyadan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan İş İnsanı Şemsettin Bozkurt, henüz başvurular açılmadan böyle bir paylaşım yaptığı için yöntemsizlikle eleştirilirken, Batman ve Diyarbakır’da iki iş insanının daha aynı dönemde aynı açıklamayı yapması nedeniyle Kürt siyasetinde bir alternatif oluşturmakla eleştirildi. Bozkurt, söz konusu eleştirileri Serhat News aracılığıyla yanıtladı.

2024 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere sekiz ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partilerin il ve ilçe temsilciklerinde seçim hazırlıkları başlarken Van, Batman ve Diyarbakır’da iş insanları sosyal medya paylaşımlarıyla belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Diyarbakır için İş İnsanı Yılmaz Üzeyiroğlu, Batman için İş İnsanı Muazzez Bektaş ve Van için ise İş İnsanı Şemsettin Bozkurt sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla belediye başkanlığı için aday adayı olduklarını açıkladılar.

Herhangi partinin henüz aday adaylığı başvuruları açık değilken, iş insanlarından böyle açıklamalar gelmesi birçok kesim tarafından aynı kanaldan yönetildikleri ve Kürt siyasetinde yeni bir alternatif oluşturmaya çalıştıkları şeklinde değerlendirildi. İş insanlarının yaptıkları ilk paylaşımlarda herhangi bir parti ismini kullanmamaları ise bağımsız aday olabilecekleri ya da diğer partilere de göz kırptıkları algısını yarattı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan iş insanı Şemsettin Bozkurt da ilk paylaşımında herhangi bir parti ismi vermese de daha sonraki paylaşımlarında daha önce Kürt siyasetine öncülük eden partilerdeki adaylığını, aday adaylığını ve diğer çalışmalarını da gerekçe göstererek aynı gelenekten devam etmek istediğini belirtti.

HDP’den aday adayı olacağı henüz başvurular açılmadan netleşen Bozkurt ise parti takviminden önce hareket etmesi nedeniyle yöntemsizlikle de eleştirildi. Belirli periyotlarla sosyal medyadan Van ile ilgili projelerini açıklayan Bozkurt, Serhat News aracılığıyla kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

Haberin devamı videolu haberimizde…

Haber: Zelal Sahidenur Sari

Video-Montaj: Dıldar Güler

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şemsettin Bozkurt, HDP’nin Belediye Başkan adayı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir