Üç kentte silahlı saldırı: 7 ölü, 23 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ın çeşitli kentlerinde IŞİD’in düzenlediği saldırılarda 7 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. 3 IŞİD mensubu ise öldürüldü.

IŞİD üyeleri Irak’ın Diyala, Selahaddin ve Kerkük kentlerinde saldırı düzenledi. Rûdaw’a konuşan Diyala Polis Sözcüsü Nihad Ahmed, IŞİD üyelerinin dün gece Diyala sınırında 3 ayrı yerda saldırı düzenlediğini söyledi. Ahmed, IŞİD’in Selam Enbige köyüne düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini altısı aynı aileden 11 kişinin ise  yaralandığını,  Khals ve Selam kasabalarında düzenlenen bir başka iki saldırıda 3 kişinin daha yaşamını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Polise yönelik saldırılar oldu

‎Selahaddin Polisi Samara ve Mekhul Dağı’nda iki ayrı saldırı gerçekleştiğini kaydetti. 

Selahaddin Polis Sözcüsü Abdulmuhsin Ciburi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada saldırılarda Selam Saray milislerinin 2  üyesinin yaşamanı yitirdiğini, 3 üyesinin ise yaralandığını kaydetti.

‎Ciburi, Haşdi Şabi’nin  Mekhul Dağı’nda konuşlu 51’inci tugayının IŞİD saldırısını püskürttüğünü ve 3 örgüt üyesinin öldürükdüğünü belirtti.

‎Öte yandan Kerkük’ün Dakuk ve Reşad ilçelerinde de Irak federal Polisi’ne yönelik saldırı gerçekleşti. Bu saldırı da 1 polis yaşamanı yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üç kentte silahlı saldırı: 7 ölü, 23 yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir