Van Demokrasi Platformu: OHAL komisyonu suç işliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Demokrasi Platformu, KHK ile görevinden uzaklaştırılan kamu emekçilerini işlerine iade edilmesi çağrısında bulundu.

KESK Van Şubeler Platformu, Van-Hakkari Tabip Odası, DİSK GENEL-İŞ Van Şubesi, TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu İHD Van Şubesi ve Van Barosu’ndan oluşan Van Demokrasi Platformu, İHD binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada hak ihlallerine dikkat çekilerek Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklaştırılan kamu çalışanlarının işlerine geri iade edilmesi çağrısında bulunuldu.

Platform adına açıklama yapan İHD Van Şubesi başkanı Mehmet Karataş, iktidarın adaletsizlik üzerine kurulu yönetimlerinin devam ettirmeye yönelik uygulamalarla ayakta durmaya çalıştığını belirterek emekçilerin, sendikaların, meslek odalarının, demokratik kitle örgütlerinin üzerinde baskılarını artırdığını ifade etti.

‘OHAL kalıcı hale getirildi’

Karataş 2016 Temmuz Darbe girişiminden bu yana, ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında atılan bir twit bile örgüt propagandası olarak ele alınıp dava konusu haline getirildiğini söyleyerek açıklamaya şu şekilde devam etti; “Ülkede neredeyse soruşturma veya kovuşturma altında olmayan, hapis cezası almayan tek bir yurttaş yoktur. 5 yıldan fazladır şehrimizde emek örgütleri, sivil toplum kuruluşları kent alanlarını demokratik hakları olan miting ve basın açıklamaları için kullanamamaktadır. İktidar ve yereldeki kamu yönetimi yandaş dernek ve sivil toplum örgütlerine uygulamadığı yasakları OHAL’i kalıcı hale getirerek bizlere karşı uygulamaktadır.”

‘Aileler sefalete mahkum edildi’

Karataş, “Bir oyalama aracı olarak kurulan, iktidara bağlı, iktidarın talimatlarıyla hareket eden OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu hukuk karşısında suç işliyor. Görevde kaldığı her gün suçu katlanarak büyüyor ve çifte maaş almaya devam ediyor. Aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın, anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkûm ettirilerek biat ettirilmeye çalışılması aynı zamanda insanlık suçudur. Bu suça iktidar, OHAL Komisyonu üyeleri ve iktidarın ihtiyacına uygun raporlar hazırlayan yerel kamu idarecileri ortaktırlar” diye belirtti.

‘Onurlu bir gelecek için mücadele edeceğiz’

İktidarın sivil toplum alanını, kendi belirlediği sınırlar içerisinde hareket etmeye, gölgesinde ve uzantısı olarak çalışma yapar hale getirmeye çalışmakta olduğunu söyleyen Karataş, son olarak; “Büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu belirterek bizlerin tarihimizden aldığımız mirasın sorumluluğu, bilinci ve kararlılığıyla yürüdüğümüzü, askeri darbelerin karanlığını yırtarak bugüne gelmiş, darbelerin de en koyu karanlığını yırtarak yarına ulaşma iradesine ve gücüne sahip olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Önümüze çıkarılan tüm engellere, baskılara, kuşatmalara karşı dimdik ayakta kalmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını inşa edip çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesi vereceğiz!” Çağrısında bulundu

Talepler sıralandı;

*Güvenceli iş, güvenli gelecek talebimizden vazgeçmiyoruz!

*Örgütlenme özgürlüğü hakkımızdan vazgeçmiyoruz!

*Barış içinde yaşama talebimizden vazgeçmiyoruz!

*Herkes için ulaşılabilir, demokratik, sosyal, özgürlükçü, katılımcı yerel yönetim talebimizden vazgeçmiyoruz!

*Şiddetsiz bir yaşam, eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi, barış, mücadelemizden vazgeçmiyoruz!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Demokrasi Platformu: OHAL komisyonu suç işliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir