Van TSO’dan kente yerleşen depremzedeler için istihdam alanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO depremzedeler için istihdam ofisi açıp, başvuranların işe başlamalarını sağladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Depremzede kardeşlerimiz hem meslek öğrenecek hem de çalıştıklarının emeklerini alacak” dedi.

Maraş merkezli depremlerin ardından Van’a da birçok depremzede geldi. Ev, yurt ve otellere yerleştirilen depremzedeler için ayrıca istihdam çalışmaları yürütülüyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) depremzedeler için istihdam ofisi kurdu. Ofise başvuran 100 depremzede için kentteki tekstil fabrikaları yöneticileri ile görüşülüp, istihdam edilmeleri sağlandı.

‘Bize ekmek teknelerini açtılar’

Depremin merkez üssü Maraş’ın Afşin ilçesinden gelen Selenay Yiğit, “Buradaki insanlar, bize kapılarını, ekmek teknelerini açtı. Bizleri hiçbir zaman kendilerinden ayrı tutmadılar. Ailem ile birlikte enkazdan son anda kurtulduk. Oturduğumuz bina da yıkıldı. Van’a geldik. Buradaki insanların ilgisi bize moral veriyor. Hiçbir zaman kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Fabrikada makine üzerinde dikiş yapıyoruz. Asgari ücret alıyoruz. Bizim için de çok iyi oldu. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Depremzede vatandaşlarımızın yanındayız’

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş da, “Depremzedelerin bir işte çalışmaları gerekiyordu. Biz de oda olarak kentimizdeki tekstil fabrikaları yöneticileri ile iletişime geçtik. Onlar da olumlu dönüş yaptılar. Oda bünyesinde kurduğumuz istihdam ofisine başvuran yaklaşık 100 depremzede vatandaşımız, fabrikalara alınarak istihdam ediliyor. Depremzede kardeşlerimiz hem meslek öğrenecek hem de çalıştıklarının emeklerini alacak. Depremzedeleri istihdam eden fabrika sahiplerine çok teşekkür ediyoruz. Çağrımız; iş imkanı olan herkesin bu kardeşlerimize sahip çıkmaları. Bu, yarın bizim de başımıza gelebilir. Bu, insani ve vicdani bir görevdir. Oda olarak her zaman depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

‘Depremzedeleri istihdam ediyoruz’

Bir tekstil fabrikasının insan kaynakları müdürü Hasan Polat ise, “Devlet-millet el ele kampanyasından sonra bizler de ilimize gelen depremzedeleri fabrikamızda istihdam ediyoruz. Giyim üzerinde çalışan fabrikamızda 450 çalışanımız var. Bundan sonraki aşamada gelen depremzede vatandaşlarımız bizim önceliğimizdir. Yurt dışına ihracat yapan bir firmayız. Fabrikamızın merkezi İzmir’dedir” dedi. (DHA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO’dan kente yerleşen depremzedeler için istihdam alanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir