Van TSO’nun seçim hilesine YSK vetosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO seçimlerine günler kala; terkin edilmiş olmasına rağmen, seçim listesine konulmuş 30’un üzerinde şirket, İl YSK tarafından veto edildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) seçimleri 22 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Seçimlere mevcut Başkan Necdet Takva, Faruk Biner, Zahir Kandaşoğlu ve İzzet Çoban, 4 yıllık VANTSO Başkanlığı için sandığa gidecek.

VANTSO seçimleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda çeşitli tartışmalara neden oldu.  İl Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılan itiraz üzerine seçimlerde oy kullanacak 19 grubu yakın takibe aldı. Yapılan incelemenin ardından gruplar üzerinde oynama yapıldığı ve tarımda oy kullanması gerekenlerin otomotiv grubuna dâhil edildiği tespit edildi. YSK tarafından yapılan incelemede terkin edilmiş ve faaliyet yürütmeyen 30 adet şirketin ise VANTSO üyesi yapıldığı sonucuna yer verildi.

 Daha önce İpekyolu İlçe Seçim Kuruluna yapılan başvurulardan sonuç alınamayınca bu defa da YSK’ye başvurulmuştu. YSK yaptığı inceleme sonrasında Cumartesi günü yapılacak seçimlerde oy kullanmaya hazırlanan 30 şirketin üyeliğini veto etti.

Adaylar usulsüzlüğe dikkat çekmişti

 Seçim çalışmaları kapsamında daha önce Van TSO’ya aday olan Faruk Biner ile Zahir Kandaşoğlu seçim listeleri üzerinde oynandığına dair açıklamalar yapmıştı. Bazı iş insanları da listelerle oynandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

5 aday yarışıyor

22 Ekim’de yapılacak olan Van TSO seçimlerinde mevcut başkan Necdet Takva Mavi Liste, Zahir Kandaşoğlu Beyaz Liste, İzzet Çoban Kırmızı Liste, Faruk Biner Sarı Liste ve Hamdullah Koçhan ise Yeşil Liste ile yarışacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO’nun seçim hilesine YSK vetosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir