Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van YYÜ’de öğrenciler tarafından düzenlenen “Van YYÜ Filistin İçin Yürüyor” etkinliği büyük ilgiyle karşılandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Filistin’de yaşanan katliama dikkat çekmek adına öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen “Van YYÜ Filistin İçin Yürüyor” etkinliği personel ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Alle Yolunda yapılan yürüyüşün ardından Cengiz Andiç Kültür Merkezinde panel için toplanan çok sayıda kişi, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla Filistin’in yanında olduklarını haykırarak “soykırıma hayır” dedi.

Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü - van yyu filistin yuruyusu

‘Uluslararası hukuk ihlal ediliyor’

Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan panel kapsamında selamlama konuşması yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İsrail’in Batı destekli sebep olduğu vahşeti, yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtti. Savaşta bile dokunulmaması gereken ibadethanelerden okullara, hastanelerden mülteci kamplarına, evlerden çarşı pazarlara kadar tüm sivil yerleşim yerlerinin İsrail tarafından bombalandığının altını çizen Şevli, insanlığa dair tüm değerlerin ayaklar altına alınarak katledildiğini; uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık bir şekilde ihlal edildiğini ifade etti. 

Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü - van yyu filistin yuruyusu1

Şevli sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail’in insansızlaştırma politikalarıyla saldırdığı Gazze Bölgesinde ölüm ve yıkım bakımından tarihin nadir kaydettiği bir dram yaşanıyor. Gazze’de yaşayan iki buçuk milyon civarında insanın tamamı en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve on binlerce yaralı tedavi imkânı bulamıyor. İşgal altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliye Mülteci Kampının, 2 Aralık tarihinde bombalanması sonucu yüzden fazla masum Filistinli şehit edilmiştir. Aynı saatlerde, Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh, çocukları ve aile yakınlarıyla birlikte İsrail savaş uçaklarının Cibaliye’nin El-Faluce bölgesine düzenlediği saldırılarda bizzat evi hedef alınarak şehit edilmiştir. İnsanlığın geleceği olan çocuklar ailelerinden, okullarından, sevinçlerinden, umutlarından ve en acısı hayatlarından koparılıyor. Çocukların gelecek hayallerinin hiç yaşamadan yok edildiğini, katledildiğini görmek hepimizi çok derinden üzüyor.”

Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü - van yyu filistin yuruyusu manset

‘Irkçı, dışlayıcı tavrı çok net görüyoruz’

Açılış konuşması yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ise Yahudi ırkçılığına esir olan emperyalist ülkelerin ırkçı blokunun İslam Dünyasını fakirlik, çaresizlik, bölünmüşlük girdabına özellikle sürüklediğini belirtti. Candan; “Söz konusu İslam dünyası ve hele Filistin olunca insan hakları söylemleri, demokrasi, hukuk, hümanizm ve benzeri kavramlar sadece göstermelik ninnilere dönüşüyor. 7 Ekim Aksa Tufanından sonra

Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü - van yyu filistin yuruyusu3

bu ikircikli, ırkçı, dışlayıcı tavrı artık çok net görebiliyoruz. Artık bunun farkındayız” dedi.

Serhat News


Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van YYÜ öğrencilerinden ‘Filistin’e destek’ yürüyüşü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir