Van YYÜ uyudu, kentin ‘Turizm Master Planı’nı Kapadokya Üniversitesi yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Uygulama Otelinde ‘Turizm Master Planı’na ilişkin lansman toplantısı yapıldı. Lansman toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Toplantıda tanıtımı yapılan ‘Turizm Master Planı’n Van YYÜ tarafından değil de Kapadokya Üniversitesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

 

 

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Kapadokya Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan plan için kentte bir otelde lansman toplantısı yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, kurum amirleri, STK temsilcileri ve Van YYÜ Turizm Bölümü öğrencileri katıldı. Van YYÜ’de Turizm Bölümü olmasına rağmen master planın neden Kapadokya Üniversitesi tarafından yapıldığı öğrenilmezken, Kapadokya Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, kentin ‘Turizm Master Planı’ hakkında sunum yaptı.

 

 

Ersoy çalışmalar hakkında bilgi verdi

 

Sunumların ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu’nun insan medeniyetinin kök salıp filizlendiği, tarihe ve insanlığın ortak kültürel varlığına biçim ve yön veren devletlerin yurt tuttuğu eşsiz bir coğrafya olduğunu söyledi. Ersoy, “Bakanlık olarak belediyelerimizden İl Turizm Master Planlarını hazırlamalarını ısrarla talep ediyoruz. Biz eğer, en önemli hedeflerimizden biri olarak turizmi 12 aya ve 81 ilimize yaymayı başaracaksak ki başaracağız, bu çalışmalar başarımıza temel teşkil edeceklerdir. 13 Mart’ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van’ın da Samsun’la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu. Kapsamlı literatür ve veri taramaları, örnek çalışmaların incelenmesi, arama konferansları, paydaş buluşmalar. Sürekli bir iletişim ve istişare halinde, ortak aklın tesis edilmesine ve ortaya en doğru ve eksiksiz planın konulmasına çalışılıyor. Bu sürecin alanında uzman, geniş bir akademisyen kadrosunun idaresi altında bilimsel yöntemlerle yürütüldüğünü özellikle belirtmek isterim,” dedi.

 

Van YYÜ uyudu, kentin ‘Turizm Master Planı'nı Kapadokya Üniversitesi yaptı - YYU

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van YYÜ uyudu, kentin ‘Turizm Master Planı’nı Kapadokya Üniversitesi yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir