Van’da açıklamaya izin verilmedi: Müdahale ve gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Sanat Sokağı’nda yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermedi. Yaşanan gerginlik üzerine gruba müdahale eden polisler birçok kişiyi gözaltına aldı. Olayda gazeteciler ise darp edildi.

Van’da da Sanat Sokağı’nda Ortadoğu’da yaşanan saldırılara ilişkin basın açıklaması yapılmak istendi. Polis DBP İl Örgütü binasının bulunduğu Özgül Center İş Merkezi önünde bekleyerek Yeşil Sol Parti Van milletvekillerinin çıkmasına engel oldu. Sanat Sokağı ise polisler tarafından ablukaya alındı. Valilik yasağı gerekçesiyle açıklamanın yapılmasına izin verilmeyerek, toplanan kitleye müdahale edildi. Sanat Sokağı’nda kitleye yapılan müdahaleden sonra gruplar sloganlar atarak ara sokaklara dağıldı.

Van’da açıklamaya izin verilmedi: Müdahale ve gözaltı - VANDA POLIS MUDAHALESI ACIKLAMA 2

Çifte standart yaşanıyor

Sanat Sokağı’nda tutuldukları ablukada konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, “Bundan 6 gün önce Gazze’de bir katliam yaşandı. Aynı zamanda İsrail kuvvetleri vahşi bir şekilde insanları katletmeye başladı. Bunun yanında 4 gündür Rojava’da sivil insanlar katlediliyor. Biz bunun için basın açıklaması yapmak istedik ama 3 yıldır bu ilde basın açıklaması yapılmasına izin verilmiyor. Bu tutum sadece HDP’ye yapılıyor. İki gün önce AKP 81 ilde basın açıklaması yaptı. HÜDA-PAR burada araç konvoyu yaptı. Biz, bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Biz, burada sadece barışı savunuyoruz” dedi.

Van’da açıklamaya izin verilmedi: Müdahale ve gözaltı - VANDA POLIS MUDAHALESI ACIKLAMA 3

Basın açıklamasını takibi yapan gazetecilerin çekim yapması engellenirken, bazı gazeteciler darp edildi.

Gerginlik kentin farklı noktalarında uzun süre devam etti.

Van’da açıklamaya izin verilmedi: Müdahale ve gözaltı - VANDA POLIS MUDAHALESI ACIKLAMA 4

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da açıklamaya izin verilmedi: Müdahale ve gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    14 Ekim 2023, 09:49

    […] Federe Kurdistan’a yönelik operasyonları protesto eden siyasetçiler ve haber takibi yapan gazeteciler, Yüksekova İlçe Emniyet […]

    Cevapla